Leguma banală care ține la distanță celulele cancerigene. Lidia Fecioru: „Foarte bun pentru multe probleme”

Ultima actualizare:

Lidia Fecioru a prezentat, recent, multiplele beneficii pe care le aduce în viața noastră consumul unei anume legume, în special în stare crudă. Bioenergoterapeutul a vorbit despre prazul crud care luptă cu celulele cancerigene. Totodată, aceasta a explicat și cum se prepară o băutură care te poate scăpa de tuse.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru Foto: captură Antena3 CNN
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru Foto: captură Antena3 CNN

Lidia Fecioru: „Prazul este foarte bun pentru multe probleme"

Prazul este o legumă-minune. Prazul, pe numele lui științific allium porum, este o plantă erbacee cu frunzele late. Partea comestibilă a plantei este un pachet de învelișuri de frunze. La gust, prazul este domol. De obicei se consumă fiert în mâncăruri sau crud în salate.  

„Ştiaţi că prazul este foarte, foarte bun pentru multe probleme? Este foarte bun pentru a ne menține sănătos intestinul gros. Prazul luptă cu celulele cancerigene. Dacă vrem să naștem un copil sănătos, e bine să mâncăm mult praz în timpul sarcinii pentru că are foarte multe vitamine şi minerale. Prazul întreține funcția cordului, ridică metabolismul şi ajută mult în curele de slăbire. Eu mă refer în special la prazul negătit, cel crud", spune Lidia Fecioru, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse, scrie Antena3 CNN.ro. 

Un leac bun pentru tuse

În sezonul rece, virozele fac ravagii, deoarece sistemul nostru imunitar este mai fragil și suntem expuși la mai multe bacterii și virusuri. „Pentru că toată lumea este răcită, voi da un leac pentru tuse. Luăm o ceaşcă de lapte, pune o linguriţă de unt, o linguriţă de miere, un vârf de linguriţă de bicarbonat şi un gălbenuş de ou. Este aur curat pentru tuse. Pentru adulţi, se pune şi o linguriţă de coniac", a continuat aceasta.

Dulceața de ceapă, alt remediu pentru tuse 

Tot pentru tuse, dar şi pentru răceală, Lidia Fecioru a mai dezvăluit, într-o altă emisiune, reţeta pentru dulceaţa de ceapă. „Se iau 500 de grame de ceapă, o curăţăm, o tocăm mărunt, punem 400 de grame de zahăr şi un litru de apă. O punem la foc mic şi o fierbem 3 ore. Când a terminat de fiert şi o lăsăm puţin să se răcească, adăugăm acolo 50 de grame de miere. 

Dăm copiilor 6 linguriţe pe zi şi adulţilor câte 4-6 linguri mari. Se iau de obicei înainte de masă cu jumătate de oră. Tusea trece cam în 3-4 zile cu această soluţie.  Se ţine într-un borcan de sticlă la frigider sau chiar pe masă", a explicat Lidia Fecioru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
Banner Carmen Harra
panouri solare risc hackeri jpg
ceai freepik jpg
tarani romani cuptor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net