Leguma care îngrașă îngrozitor, mai mult decât ciocolata. Nutriționiștii o recomandă cu moderație

Ultima actualizare:

În căutarea unui stil de viață sănătos, mulți dintre noi se orientează către alimentele considerate a fi benefice pentru organism. Cu toate acestea, există legume care, consumate în exces, pot să aducă mai multe kilograme în plus decât ne-am aștepta. Printre acestea se numără și o legumă populară în bucătăria românească, fasolea boabe. Despărțită de postul religios, această legumă poate deveni un aliat neașteptat în lupta cu kilogramele nedorite.

Fasolea boabe îngrașă mai mult decât dulciurile. Foto: arhiva.
Fasolea boabe îngrașă mai mult decât dulciurile. Foto: arhiva.

Proprietățile nutriționale ale fasolei boabe

Deși este considerată a fi o sursă importantă de proteine și fibre, fasolea boabe ascunde un secret neașteptat: conținutul său caloric. Cu 303 de calorii la 100 de grame, această legumă reprezintă 15.15% din totalul de 2.000 de calorii recomandat zilnic. Așadar, atunci când este consumată în cantități mari, fasolea boabe poate să îngrașe mai mult decât o ciocolată.

Când vorbim despre ciorbele tradiționale românești, fasolea boabe devine o alegere cu impact caloric semnificativ. Prin adăugarea altor ingrediente precum legume și carne, numărul caloriilor se dublează considerabil. Așadar, ciorba de fasole poate deveni o capcană calorică, mai ales dacă este consumată frecvent sau în cantități mari.

Variantele cu mai puține calorii

În contrast cu fasolea boabe, fasolea bătută oferă o opțiune mai puțin calorică, fiind astfel mai prietenoasă cu silueta. Potrivit datelor de la klorii.ro, valoarea calorică a fasolei bătute este mai mică decât cea a unei prăjituri, care conține în jur de 243.6 calorii la 100 de grame.

Consumul moderat și conștient al fasolei boabe este esențial pentru cei care își doresc să mențină o greutate sănătoasă. Deși bogată în vitamine din grupul B, C, E și K, precum și în minerale esențiale precum molibdenul, fasolea boabe trebuie să fie integrată în dietă cu măsură. Alegerea variantelor mai puțin calorice, precum fasolea bătută, poate fi o opțiune inteligentă pentru cei ce doresc să savureze această legumă fără a adăuga kilograme nedorite. În final, cunoașterea și echilibrul în alimentație rămân cheia unei vieți sănătoase și echilibrate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net