Metoda neașteptată care promite să ne scape de febră! Medicii ne explică cât de eficientă este cu adevărat

Fiecăruia dintre noi ni se întâmplă să ne confruntăm cu febră. Medicii ne explică că aceasta este, de fapt, unul dintre modurile în care organismul nostru răspunde în fața infecțiilor. Iar o nouă metodă de a scăpa de febră devine din ce în ce mai populară în rândul internauților, iar tot ce ne-ar trebui pentru a ne simți din nou bine sunt câteva șosete umede.

O nouă metodă de a ne scăpa copiii de febră începe să devină populară de-a lungul Internetului. Un creator de conținut spune că tot ce trebuie să facem este să ne asigurăm că cei mici poartă șosete umede și reci, care apoi trebuie acoperite cu șosete uscate, din lână. Acest lucru, potrivit acestuia, ar putea să îi ajute pe cei mici să scape de febră.

„Am fost uimiți să descoperim că șosetele reci stimulează circulația sanguină și întăresc sistemul imunitar. Corpul tău încearcă să încălzească șosetele reci, ceea ce favorizează un flux sanguin mai bun și contribuie la reducerea naturală a febrei”, este menționat, potrivit adevarul.ro, în postare.

O nouă metodă devine populară pe Internet

Însă, cei care deja sunt entuziasmați de acest truc trebuie să știe că medicii ne avertizează că el nu este chiar atât de eficient precum încearcă Internetul să ne convingă. Aceștia spun că nu există dovezi care să indice că trucul este eficient pentru reducerea febrei. El ar putea oferi doar o senzație temporară de comfort.

Această metodă, conform postării de pe Instagram, ar mai putea fi utilă și pentru îmbunătățirea circulației sângelui și pentru întărirea sistemului imunitar.

Ce avertismente ne dau medicii

Doctorul Haricharan, de la Departamentul de Medicină Internă la Gleneagles Hospitals, din Hyderabad, ne explică că această metodă nu este tocmai eficientă și rămâne necesară să mergem la medic, pentru tratamente adecvate.

„Remediile la domiciliu, cum ar fi metoda «șosetelor umede», pot oferi o ușurare temporară, dar nu pot înlocui tratamentele medicale convenționale. Este esențial să monitorizăm cu atenție febra, în special la copii, și să consultăm un medic atunci când este necesar. În caz de febră semnificativă sau persistentă, este important să căutăm asistență medicală pentru un diagnostic și tratament adecvat”, avertizează medicul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net