Metoda revoluționară de tratament pentru cancerul colorectal. De ce sunt mai predispuși românii la boală

Ultima actualizare:

Pacienții oncologici au o șansă la viață normală. În cancerul colorectal metoda revoluționară elimină anusul contra naturii, potrivit medicului Octavian Popescu.

Dr. Octavian Popescu, chirurg oncolog explica metoda revolutionara  in cancerul colorectal
Dr.Octavian Popescu, chirurg oncolog la Click!Live Sursa foto: Click!

Metoda revoluționară de tratament în cazul cancerului colorectal

În multe dintre cazurile de cancer colorectal, anusul contra naturii este singura metodă în eliminarea formațiunii tumorale. Invitat în ediția Click! Live, realizată și moderată de Antoaneta Banu, medicul specialist în  chirurgie oncologică, dr. Octavian Popescu arată ce înseamnă noua metodă minim invazivă care nu mai apelează la anus contra naturii pentru pacienții diagnosticați cu cancer colorectal.

În cancerul colorectal metoda revoluționară oferă pacientului șansa la normalitate

Dr. Octavian Popescu, specialist în chirurgie oncologică arată că metoda anusului contra naturii are câteva indicații limitate. Fiind utilizată mai ales în cazul cancerului de rect,  dar pacientul rămâne pe viață cu anus contra naturii. Specialistul oncolog arată că acum, chiar și în cancerul de rect, prin noile tehnici minim invazive, pacientul are șansa de la viață normală, fără a se mai chinui cu anus contra naturii.

„ Dar aceste tumori care sunt situate foarte jos sunt acum tratate printr-o metodă nouă și revoluționară. Este important ca în urma unei astfel de operații,  pacientul să aibă o viață normală,  fără acel anus contra naturii. Operația este minim invazivă,  se face laparoscopic, cu incizie  de 5 mm. Eliberarea rectului de formațiunea tumorală se face de sus în jos, prin abdomen, până în zona pelvisului. În jurul rectului sunt foarte multe structuri importante, mai ales cele nervoase care sunt responsabile de funcțiile sexuale și de cea  urinară. Când facem această intervenție,  tot cu ajutorul unei  platforme laparoscopice este foarte imlortant să prezervăm aceste funcții, să rămână sfincterul anal intact și să refacem continuitatea cu intestinul gros. După operație, pacientul va avea astfel un tranzit absolut normal”, spune dr. Popescu în ediția Click! Live

Această metodă revoluționară este practicată acum în Germania, unde dr. Popescu a plecat încă din ultimul an de facultate și unde a practicat  și rezidențiatul. A lucrat timp de nouă ani in clinici mari cu specialiști de renume, unde a învățat ceea ce înseamnă medicina la cele mai inalte standarde.

După aproape 10 ani de practica în spitalele din Germania,  dr Octavian Popescu, chirurg specialist oncolog a decis să revină în România și să ofere pacienților de aici șansa la  normalitate, în cazurile de cancer colorectal, în cancerul de rect prin acest tip de operație.

Românii sunt mai predispuși la cancerul colorectal pentru că nu există prevenție

Conform statisticilor Globocan, platformă care oferă statistici la nivel  mondial despre cancer, în 2020 au fost identificați în România cu cancer  colorectal  13.000 de cazuri noi, ceea ce a dus ca acest tip de cancer să fie la noi pe   locul întâi în clasament, după cancerul pulmonar şi cel de prostată.

Medicul Octavian Popescu crede că românii sunt mai predispuși la cancerul colorectal,  pentru că nu există un sistem de screening, de prevenție în rândul populației. El susține că noi, ca popor nu avem în mod special ceva anume care să ne predispună la acest tip de boală, comparativ cu restul popoarelor din Europa. Defreneța însă o face sistemul de precevție, de screening care în alte state există iar la noi abia acum începe să se înfiripeze. Dr. Popescu spune că o simplă colonoscopie reduce riscul de cancer  cu 40%.

„Eu cred că și dacă ar exista un sistem de screening bine pus la punct,  totuși situația  nu s-ar schimba prea mult. Romanul are un anumit tip de mentalitate. El  este sceptic să facă o astfel de analiză, iar în mediul rural și chiar și urban  există niște preconceptii la pacientul român.  O colonoscopie făcută la vârsta de 50 de ani reduce riscul de cancer de colon pe 1o ani, pentru că vârstă la care apare o astfel de formă de cancer este undeva intre 60-65 de ani” spune chirurgul oncolog Octavian Popescu

Pe lângă colonoscopia care trebuie făcută, specialistul mai arată în ediția din Click!Live că regizmul alimentar este foarte important. Consumarea zilnic, a 30g de fibre ajută foarte mult la menținerea unui colon sănătos, iar diminuarea consumului de carne roșie, sau a celei tocate, amezelurilor are un aport în plus pentru un sistem digestiv bun și săstos.

Urmărește integral ediția Click!Live și află de la dr. Octavian Popescu ce înseamnă medicina modernă, cum funcționează în alte țări din Europa și de ce în cancerul colorectal metoda

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net