Kiwi, fructul care ajută la reglarea tranzitului intestinal
Ultima actualizare:
Kiwi este unul dintre fructele ce ne asigură sănătatea tranzitului intestinal, prevenind și apariția cancerului colorectal. Cu puține calorii, acest fruct originar din China ne oferă o doză mare de vitamina C.
Kiwi este un fruct disponibil tot timpul anului. Este bine să-l cumpărăm mai tare și să-l lăsam să se coacă la temperatura camerei pentru câteva zile. Se consumă crud, deoarece vitamina C se poate distruge prin fierbere. Specialiștii recomandă ca acest fruct să nu se dea copiilor până la vârsta de un an, întrucât poate provoca alergii.
Kiwi: calități nutritive
- Conținut bogat de vitamina C: 100 grame de fruct asigură 50% din necesarul zilnic de vitamina C
- Asigură o abundență de fibre, eficiente pentru lupta împotriva constipației
- Asigură prezența vitaminei E și a carotenoidelor care întăresc efectele vitaminei C
Kiwi: efecte benefice pentru organism
- Datorită concentrației mari de antioxidanți variați, kiwi este foarte util în prevenirea maladiilor cardiovasculare.
- Contribuie la prevenirea dezvoltării plăcilor de aterom și astfel limitează oxidarea colesterolului, împiedicând depunerea lui pe artere.
- Fibrele contribuie la evitarea constipației și a colitei iritante, a ocluziei și a balonării
- Are efect în prevenirea cancerului colorectal.