Metodele care ne ajută să trăim 100 de ani, dezvăluite de experți. Care este, de fapt, secretul longevităţii

Experții în longevitate au analizat viețile a peste 1.000 de centenari și au identificat trei diferențe cheie care stau la baza vârstei impresionante a acestor oameni. Iată o incursiune în lista obiceiurilor sănătoase care ar putea fi cheia pentru a trăi 100 de ani.

Experții dezvăluie secretele unei vieți lungi / foto: Pixabay
Experții dezvăluie secretele unei vieți lungi / foto: Pixabay

Cei mai în vârstă oameni din lume manifestă anumite obiceiuri comune, cum ar fi adoptarea unei diete echilibrate, menținerea unui echilibru între viața profesională și cea privată și păstrarea unei activități constante.

Cu toate acestea, cercetătorii subliniază că există și diferențe notabile care conturează variabilitatea acestor obiceiuri.

Ben Meyers, CEO-ul LongeviQuest, și Fabrizio Villatoro, președintele cercetării pentru America Latină, au întreprins un studiu complex prin conversații cu peste 1.000 de persoane cu vârsta de 100 de ani sau mai mult.

Pozitivismul este cheie a longevității

Meyers a subliniat că cei intervievați din întreaga lume au o trăsătură comună: sunt "cu adevărat pozitivi". Menținerea unei atitudini pozitive se dovedește a fi unul dintre factorii care contribuie la îmbătrânirea sănătoasă.

Cu toate acestea, Villatoro a remarcat că există o diversitate semnificativă în obiceiurile de viață, afirmând că nu există "o formulă strictă pe care o au toți centenarii".

De exemplu, în Japonia, centenarii adoptă diete stricte, în timp ce în America Latină și în zona mediteraneeană, bătrânii sunt mai indulgenți.

De asemenea, nivelul de religiozitate diferă între țările din America Latină și Japonia.

Legătura dintre tradiții familiale și longevitate

Un aspect notabil este faptul că centenarii din Brazilia și Columbia trăiesc adesea cu familiile lor, o tradiție care pare să se schimbe în Argentina și Japonia.

Cercetările sugerează că relațiile puternice cu familia au o legătură directă cu longevitatea, iar un studiu din 2023 indică faptul că trăirea singur și izolarea socială cresc riscul de deces cu 77%.

Expertiza cercetătorilor subliniază că există multiple căi spre a atinge vârsta de 100 de ani, evidențiind diversitatea în obiceiurile și tradițiile adoptate de centenarii din întreaga lume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Un avion militar ucrainean a intrat în spațiul aerian al României  A fost interceptat și escortat pentru aterizare imediată la Baza 95 Aeriană Bacău jpeg
image
image
image
image
image
image
the emperor napoleon in his study at the tui jpg
Lacul Amara, zămislit dintr un vechi curs al Ialomiţei jpeg
image png
gradinile fermecate ale dragonilor colaj facebook jpg
parasutism MapN jpg
dan bittman
Elevă la examen - simulare evaluarea nationala - subiecte FOTO Inquam / George Călin
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net