Mugurii de pin şi brad, aliaţii sănătăţii. Cele mai importante leacuri

Unele dintre cele mai cunoscute leacuri în bolile respiratorii sunt cele pe bază de brad. Cu timpul, şi cele cu muguri de pin au căpătat popularitate. Ambele s-au dovedit de ajutor în eforturile de vindecare a plămânilor, căilor respiratorii superioare. Citeşte mai multe în revista „Click! pentru femei”!

Mugurii de pin şi brad, aliaţii sănătăţii
Mugurii de pin şi brad, aliaţii sănătăţii

Ceaiul de muguri de pin. Încă din faza iritativă a unei bronşite, un ceai de muguri de pin este exact ce-ţi trebuie. Este un bun antibronşitic şi are în plus acţiune expectorantă. Îl poţi prepara simplu, punând la infuzat zece minute o linguriţă de muguri şi o cană cu apă clocotită sau faci un amestec. Combini părţi egale de muguri de pin, frunze de podbal, pătlagină şi sovârv din care iei o linguriţă şi jumătate şi o pui la infuzat în 250 ml de apă. Repeţi procedura de trei ori pe zi. 

Tinctura de muguri de brad. Un leac de ajutor în afecţiunile nervoase, pulmonare, renale (nefrită), faringită, amigdalită, tinctura de muguri de brad dă rezultate bune şi când este folosită extern. Este indicată în reumatism şi pentru alungarea migrenelor sau a ameţelilor. Îţi trebuie circa 40 de muguri şi un pahar de alcool de 90 de grade. Le pui într-un borcan închis ermetic şi le laşi la macerat o săptămână şi jumătate la rece. Filtrezi şi pui tinctura în sticle, iar la nevoie, masezi tâmplele, fruntea şi zonele dureroase cu ea. 

Uleiul esenţial din muguri de brad. Când te confrunţi cu sinuzită, alături de tratamentul prescris de medicul ORL-ist, nu uita să faci în fiecare seară inhalaţie cu ulei esenţial de muguri de brad sau de pin. Pui 30 de picături într-o cană şi jumătate de apă fiartă, apoi inspiri aburii degajaţi timp de 10-15 minute, acoperită fiind cu un prosop. 

Siropul de muguri de brad. Din mugurii de pin poţi prepara un sirop cu efect expectorant şi calmant. Este perfect când te lupţi cu tusea sau răguşeala. Mai mult, stimulează sistemul imunitar, alungă oboseala şi astenia. Îţi trebuie 200 g de muguri, 650 g de zahăr şi 350 de ml de apă. După ce se leagă siropul, îl torni în sticle închise la culoare. Iei câte opt linguriţe zilnic. O altă reţetă constă în zdrobirea a 100 de grame de muguri peste care pui 200 de grame de miere. Ţii la macerat zece zile, strecori. Iei trei linguriţe pe zi.

Decoctul din muguri de pin. În bolile reumatismale, te poţi baza pe remediile din muguri de pin, în uz extern, sub formă de băi, comprese sau masaj. În apa de baie, adaugă un decoct de muguri de pin. Acesta se prepară din 150 g de muguri de pin şi un litru de apă. Le aşezi pe foc mediu şi le laşi la fiert o jumătate de oră. Strecori şi torni decoctul în apa de baie. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
cub cornel Ilie png
facebook messenger jpeg
Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
cub Otniela png
codruta began jpg
image
image
image
image
image
image
Fratii Tate escortati de politisti la iesirea din sediul DIICOT 26 ianuarie FOTO Inquam Photos Sabin Cirstoveanu
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
facebook messenger jpeg
gun 4560173 960 720 jpg