Muzica te ajută să dormi bine

Ultima actualizare:

Muzicoterapie înseamnă folosirea muzicii într-un cadru terapeutic, sub supravegherea unui profesionist. Peste tot în lume, există centre specializate în acest domeniu, cu profesionişti care au urmat studii universitare.

Dar, dincolo de terapia organizată, te poţi bucura în fiecare zi de binefacerile acesteia. Acasă, la muncă, în tramvai, în maşină, starea de bine pe care o aduce muzica e nepreţuită.

- Contribuie la calmarea durerilor. Studiile arată că anumite tipuri de muzică reduc percepţia durerii. - Aduce bună dispoziţie. Are drept efect fiziologic eliberarea endorfinelor, cu proprietăţi euforizante. - Scade anxietatea. Reduce nivelul de cortizol - hormonul asociat stresului. - Îmbunătăţeşte somnul. Muzica blândă are un efec calmant, la orice vârstă, şi favorizează instalarea unui somn profund şi de calitate. - Ameliorează simptomele autismului. E eficace pentru a face persoanele cu probleme de relaţionare să iasă din cochilia lor şi să comunice cu cei din jur. - Ameliorează coordonarea. Motricitate bună, coordonare a mişcărilor, sincronizare se datorează ritmurilor muzicale.

- Stimulează memoria. Copiii, dar şi persoanele în vârstă, reţin mai uşor lucrurile dacă ele sunt explicate cu ajutorul muzicii. În centre pentru bătrâni suferinzi de Alzheimer, muzica e folosită pentru a redeştepta amintirile bolnavilor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
rugaciune jpg
image png
yubari jpg
image png
carne oaie miel istock jpg
raceala jpg
image png
Regina Elisabeta   GettyImages 106056536 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net