Nu te poţi opri din tuse? Fă-ţi un ceai de salcâm!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Extrem de parfumate, florile de salcâm pot fi folosite şi ca ”medicament”. Sub formă de pulbere, ceai, tinctură sau vin, de salcâm, acestea se folosesc cu succes în tratarea afecţiunilor digestive şi respiratorii, dar şi pentru durerile de cap de origine necunoscută.

Infuzia alină durerile de cap 

Infuzia din flori de salcâm se prepară din 200 ml de apă fiartă şi o linguriţă de plantă uscată. Se acoperă vasul pentru zece minute, apoi se strecoară, iar lichidul obţinut se bea în trei reprize, după mesele principale. Infuzia combinată se recomandă mai ales în caz de dureri de cap foarte puternice, deoarece florile de salcâm au darul de a reduce excitabilitatea nervoasă. Aceasta se prepară din trei-patru linguri de flori mărunţite, puse la macerat într-o jumătate de litru de apă, timp de 10 ore. Se filtrează, iar lichidul rezultat se lasă deoparte. Planta rămasă după filtrare se fierbe cinci minute într-o jumătate de litru de apă. După răcire, se filtrează şi se amestecă cu lichidul rămas de la macerat, în felul acesta obţinându-se cam un litru de ceai. Infuzia caldă de flori de salcâm, îndulcită cu miere, câte un litru pe zi, calmează accesele de tuse, durerile de piept şi febra, având proprietăţi emoliente, antiiritative şi expectorante.

Maceratul face bine afecţiunilor digestive

O cană cu macerat din flori de salcâm, consumată zilnic, vă ajută să calmaţi o parte dintre simptomele proprii afecţiunilor digestive. Se prepară un macerat: 200 ml de apă în care se adaugă o lingură şi jumătate cu flori de salcâm. Se lasă la macerat de seara până dimineaţa, când se bea pe stomacul gol. Acest preparat este recomandat persoanelor suferinde de ulcer, gastrită, reflux gastro-esofagian, crampe abdominale şi indigestii după mesele copioase cu alimente grase, conform www.frunza-verde.ro. 

Florile au efect sedativ

Florile de salcâm calmează tusea şi au efect uşor sedativ, liniştind stările de nervozitate şi iritabilitate. În bolile de stomac, gastrită şi ulcer gastric ori duodenal, florile de salcâm acţionează ca un adevărat pansament. Se face o cură de aproximativ o lună, în care zilnic se ia câte o linguriţă de pulbere de flori înainte de fiecare masă. Această pulbere se obţine măcinând florile foarte bine uscate în râşniţa de cafea. Se păstrează la rece, în borcane bine închise, dar nu mai mult de două săptămâni, pentru că îşi pierde din proprietăţi. 

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jessica Simpson Eric Johnson GettyImages 459154050 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
carte pixabay jpg
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net