Părerea medicului despre unul dintre cele mai populare remedii contra durerilor în gât. Cum se consumă, de fapt, șodoul: „Nu trebuie să fie… ”
Când răcești sau te confrunți cu o infecție mai puternică, durerea în gât este unul dintre cele mai supărătoare simptome. Din fericire, remediile naturiste ne ajută să reducem disconfortul, mai ales șodoul pe care și medicul îl recomandă!

Șodoul este unul dintre cele mai apreciate remedii tradiționale. Băutura oferă alinare rapidă în cazul durerilor în gât și senzației de iritație, calmează tusea și ajută la hidratarea mucoaselor. În popor, este cunoscută drept „leacul bunicii”, datorită ingredientelor accesibile - gălbenuș de ou, miere, lapte și un praf de sare.
Părerea medicului despre șodou
Într-o intervenție la emisiunea „Sfat de sănătate”, de la Antena 3 CNN, Dr. Bogdan Popescu, medic ORL, a vorbit despre cele mai cunoscute remedii pentru tratarea durerii în gât, printre care și celebra băutură. Specialistul i-a recunoscut beneficiile și a spus că recomandă consumul acesteia, însă cu o singură condiție.
Pentru evitarea arsurilor și iritațiilor, șodoul trebuie să fie călduț și nu fierbinte, așa cum îl preferă multe persoane:
„Este valabil cu niște mențiuni. Nu trebuie să fie vreo exagerare, apropo de ingestia laptelui cald cu un pic de ou, pentru că sunt multe persoane care îl încălzesc mult prea tare și pot să ajungă la arsuri în gât”, a precizat specialistul.
Primele măsuri când apare durerea în gât
Doctorul a spus și care sunt primele lucruri pe care trebuie să le facem la apariția primelor semne de durere în gât:
„În primul rând, trebuie să ne abținem să nu luăm antibiotic. E o problemă majoră la români. Antibioticele nu se iau așa oricum! Ce trebuie să facem este să ne protejăm gâtul, să evităm fumatul, să evităm mediul poluat, să ne hidratăm foarte bine. Simptomaticele trebuie să ne scape de durerea în gât, adică antiinflamatoare locale sau sistemice, băuturile călduțe, nu fierbinți, pentru că și asta este o problemă și bineînțeles să avem o alimentație care să nu ne irite gâtul - nu iute, nu piperat, nu foarte fierbinte, nu foarte rece”, a precizat Dr. Bogdan Popescu.



































