Planta-minune care te scapă de insomnie. Se găsește peste tot și te scapă și de problemele cu digestia

Muşeţelul este o plantă cunoscută pentru proprietăţile sale terapeutice deosebite. Planta are efect antialergic, antiinflamator, antiseptic, antispastic şi sedativ. Florile de muşeţel calmează neliniştea şi tensiunea şi sunt utile împotriva durerilor de cap, anxietăţii, dar și insomniei.

Ceaiul de mușețel te poate scăpa de insomnii Foto: Pixabay.com
Ceaiul de mușețel te poate scăpa de insomnii Foto: Pixabay.com

Micile flori de la această plantă specială erau considerate de egipteni medicament universal, care oferă alinare pentru orice boală. De asemenea, contribuie la ameliorarea afecţiunilor digestive şi sunt indicate mai ales pentru copii.

Mușețelul te scapă de insomnii

Sorbirea ceaiului de mușețel este un remediu pentru a avea somn mai bun. Totul se datorează micii flori de mușețel. Mușețelul este o plantă care produce flori albe mici care pot părea nesemnificative, dar au fost folosite de-a lungul istoriei pentru a face ceaiuri, tincturi și extracte lichide.

„Mușețelul a fost folosit pe scară largă de-a lungul secolelor pentru multe afecțiuni, în special înainte de medicina modernă”, spune Brenda Braslow, nutriționist dietetician din Colorado.

Planta te poate scăpa și de durerile de cap 

Dacă folosești mușetel poți să scapi de durerile de cap, de anxietate și chiar de diferite afecțiuni ale pielii. „Mușețelul este folosit în mod tradițional pentru numeroase afecțiuni gastro-intestinale, inclusiv tulburări digestive, colici, flatulență [gaz], ulcere și iritație gastrointestinală”, spune Vanessa Rissetto, dietetician din New York.

Muşeţelul, antiinflamator puternic

Muşeţelul calmează atât sistemul nervos, cât şi sistemul digestiv. Preparatele din muşeţel au acţiune miraculoasă pentru stomac, intestine şi ficat. 

Acţiunea antiinflamatorie şi antispasmodică relaxează muşchii netezi care alcătuiesc stomacul şi intestinul. Planta poate ajuta la reducerea stării de greaţă, a arsurilor stomacale şi flatulenţei legate de stres.

Alte plante care te scapă de insomnie

Sansevieria - cunoscută şi sub denumirea de "limba soacrei", Sansevieria eliberează mai mult oxigen pe timpul nopţii chiar decât în timpul zilei. Prin urmare, este foarte eficientă pentru îmbunătăţirea aerului din cameră pe timpul nopţii, ceea ce te va ajuta să dormi mai bine.

Lavanda - aroma relaxantă a lavandei este folosită de sute de ani pentru a reduce efectele stresului şi anxietăţii. De asemenea, lavanda încetineşte ritmul cardian şi oferă o atmosferă relaxantă în dormitor, perfectă pentru un somn odihnitor.

Iedera - o plantă uşor de întreţinut, fiind rezistentă, dar şi foarte decorativă. Beneficiile sale sunt uimitoare: absoarbe toxinele din aer şi eliberează oxigen, ceea ce îmbunătăţeşte semnificativ calitatea aerulio din dormitor. 

Aloe Vera - pe timpul nopţii, planta de Aloe Vera produce foarte mult eoxgen prin frunzele sale mari şi suculente. Te va ajuta astfel să dormi mult mai bine, în aerul din dormitorul tău fiind mai mult oxigen. De asemenea, Aloe Vera este utilă şi prin proprietăţila sale calmate asupra pielii. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net