Planta pe care românii o consideră banală, dar e sănătate curată! Miroase superb și crește aproape peste tot
Dacă știm unde să ne uităm, vom putea vedea că natura ne pune la dispoziție o mulțime de plante medicinale care ne pot fi de mare ajutor! Iar o plantă anume, atât de comună încât se găsește chiar și pe străzi, poate fi un antibiotic natural foarte puternic!
Este o plantă banală, pe care cu siguranță că deja o știm cu toții. Cu toate acestea, doar foarte puțini români știu cât de utile este, de fapt, pentru sănătatea noastră! Mai precis, este vorba despre Mâna Maicii Domnului, o plantă pe lângă probabil că am trecut deja de nenumărate ori! Cu un miros superb și foarte puternic, Mâna Maicii Domnului este o plantă cățărătoare care nu doar că poate rezista în fața gerului, dar nici seceta nu o va afecta.
Multă lume consideră că mirosul plantei este unul relaxant, iar pe lângă aspectul și parfumul ei, Mâna Maicii Domnului are și proprietăți medicinale, fiind un bun antibiotic natural. Ea ne poate ajuta la scăderea riscului aparițiilor bolilor cronice, cât și la reducerea inflamațiilor din corp.
Beneficiile nebănuite ale unei plante comune
Pe lângă aceste proprietăți atât de utile pentru starea noastră de sănătate, Mâna Maicii Domnului este utilă și pentru susținerea sistemului nostru digestiv. Ea ne poate ajuta să scăpăm de senzația de greață, de balonare, de indigestie, cât și de constipație. De asemenea, acest antibiotic natural este foarte util și împotriva răcelii.
Mâna Maicii Domnului mai este utilă și în alte situații! Ea poate fi utilizată în tratarea bolilor precum pneumonia, cât și encefalita. De asemenea, această plantă superbă și atât de comună ne poate fi de ajutor și pentru unele probleme pe care le avem la nivelul pielii! Mâna Maicii Domnului poate ameliora eczemele, psoriazisul, acneea, cât și rozaceea.
Deoarece această plantă ajută la stimularea sistemului imunitar, ea este perfectă pentru a ne trata atunci când ne confruntăm cu gripă sau răceală. Pentru a profita de proprietățile acestei plante putem să o folosim pentru a face ceai, ori sub formă de tinctură.