Planta uluitoare care conține de 4 ori mai multe proteine decât ouăle. Are beneficii extraordinare pentru sănătate

Deja știm cu toții că o dietă sănătoasă este crucială pentru organismul nostru. Indiferent cât de mult sport am face, dacă nu mâncăm sănătos, tot efortul nostru poate fi unul în zadar! Iar atunci când vine vorba despre proteinele pe care trebuie să le consumăm zilnic, natura ne pune la dispoziție mai multe opțiuni! Una dintre acestea este o plantă specială, care conține de 4 ori mai multe proteine decât ouăle!

Moringa conține mai multe proteine decât ouăle / foto: IStock
Moringa conține mai multe proteine decât ouăle / foto: IStock

Cu siguranță nu mai este un secret pentru niciunul dintre noi faptul că o dietă echilibrată are un rol crucial pentru menținerea sănătății organismului nostru. Chiar dacă petrecem ore întregi la sala de sport, dacă preparatele pe care le punem în farfurie nu sunt sănătoase, efortul nostru va fi în zadar! Iar printre toate vitaminele și nutrienții pe care trebuie să îi consumăm zilnic, știm deja cât de importante sunt proteinele!

Ei bine, dacă nu ne plac ouăle, sau avem o problemă medicală care nu ne permite să le consumăm, există un aliment vegetal care conține de 4 ori mai multe proteine decât acestea! Este vorba depre moringa, care pe lângă proteine, conține mai mult fier decât spanacul, dar și mai mult calciu decât laptele! În anul 2008, Institutul american de Sănătate chiar a desemnat moringa drept „Planta anului”!

Moringa are efecte incredibile pentru organism

Planta poate avea nenumărate beneficii medicale / foto: IStock
Planta poate avea nenumărate beneficii medicale / foto: IStock

De asemenea, moringa conține și antioxidanți, aminoacizi esențiali, vitamina C, betacaroten, cât și alți nutrienți care scad stresul oxidativ, cât și inflamația. De asemenea, studiile efectuate asupra efectelor acestei plante au arătat faptul că ea poate regla nivelul glucozei din sânge, pe lângă faptul că poate crește nivelul hemoglobinei.

De asemenea, moringa a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru a preveni ulcerele stomacale, diversele boli ale ficatului, problemele digetive, cele ale rinichilor, dar și infecțiile fungice. Pe deasupra, compușii naturali antibacterieni din moringa ajută la protejarea pielii împotriva infecțiilor.

Deși nu mulți români cunosc beneficiile acestei plante, se pare că moringa ne poate fi de mare ajutor, atunci când vrem să ne menținem sănătatea prin metode naturale!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net