Porumbul fiert, un deliciu sănătos
Ultima actualizare:
Consumă cât mai mult porumb fiert sau copt în această perioadă, cât mai este sezonul lui. Delicioasele boabe moi şi dulci sunt pline de nutrienţi, fibre şi grăsimi bune, care previn şi tratează o mulţime de probleme de sănătate.
Porumbul fiert este considerat un adevărat medicament de sezon. O cană de boabe conţine 130 de calorii, 4,2 g fibre (17% din doza zilnică recomandată), proteine, carbohidraţi, grăsimi esenţiale Omega 3 şi 6, magneziu, potasiu, fosfor, caroten, acid folic, vitaminele C, E, B, K şi multe altele, vitamine şi minerale care se păstrează şi după fierbere.
- Ajută digestia. Atunci când este tânăr, lăptos, porumbul are efect calmant pentru stomac şi antiinflamator pentru tubul digestiv. Este un real pansament în caz de gastrită hipoacidă, indigestii, diaree, fermentaţii gastrointestinale. Apoi, datorită cantităţii mari de fibre conţinute, asigură un tranzit intestinal normal şi ajută la eliminarea completă a rezidurilor din colon.
- Acidul folic din compoziţie menţine sănătatea vaselor de sânge, a inimii, şi reduce riscul infarctului miocardic.
- Întăreşte imunitatea. Potrivit studiilor, consumarea porumbului în perioada răcelilor şi a virozelor respiratorii ajută la o vindecare mai rapidă, întărind organismul în lupta contra infecţiilor.
- E bun şi în diete! Porumbul dulce nu permite depunerea grăsimii şi previne retenţia apei în organism. Pe măsură ce se maturizează şi bobul se întăreşte, acumulează o cantitate mai mare de amidon şi carbohidraţi simpli.
- Carotenul din porumb te fereşte de bolile oftalmologice care apar odată cu vârsta, iar antioxidanţii previn îmbătrânirea prematură şi apariţia mai multor tipuri de cancer.