Premieră mondială! Noul vaccin bivalent anti-Covid, eficient împotriva noilor variante ale virusului

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Marea Britanie a devenit luni prima țară din lume care a aprobat un vaccin bivalent împotriva Covid-19, care acționează atât împotriva variantei inițiale de Sars-Cov-2, cât și a variantelor nou apărute în urma mutațiilor. 

vaccin

Vaccinul Moderna actualizat – cunoscut ca fiind bivalent deoarece acționează împotriva a două variante de Sars-Cov-2 – este de așteptat să fie disponibil pentru adulți ca rapel din toamnă, după ce a primit luni aprobarea de la Agenția de Reglementare a Medicamentului și Produselor de Sănătate din Marea Britanie.

Vezi și: Unde poți să faci un test gratuit COVID-19! Lista completă a centrelor

De asemenea, a primit aprobarea organismului consultativ științific independent al guvernului britanic, Comisia pentru Medicamente (MHRA).

MHRA a spus că, în timp ce vaccinurile existente – care au fost concepute pentru a combate tulpina inițială de Covid – continuă să ofere o protecție bună, versiunea îmbunătățită ar oferi o apărare mai bună pe măsură ce virusul evoluează.

Nu rata nici: Descoperire de ultim moment! Cum îți dai seama dacă suferi de long COVID

Prima generație de vaccinuri Covid-19 utilizate în Marea Britanie continuă să ofere o protecție importantă împotriva bolii și să salveze vieți. Ceea ce ne oferă acest vaccin bivalent este o armă esențială în arsenalul nostru pentru a ne ajuta să ne protejăm împotriva acestei boli, pe măsură ce virusul continuă să evolueze”, a spus dr. June Raine, directorul executiv al MHRA, potrivit cnbc.com

Protecție mai mare împotriva variantelor nou apărute de Covid-19

Comisia pentru Medicamente a adăugat că aprobarea marchează un pas înainte pentru dezvoltarea vaccinurilor, în special pentru virusurile cu niveluri ridicate de mutație.

Virusul, SARS-CoV-2, evoluează continuu pentru a se sustrage imunității oferite de vaccinuri. Acest nou vaccin bivalent reprezintă următorul pas în dezvoltarea vaccinurilor pentru combaterea virusului, având capacitatea sa de a duce la un răspuns imun mai larg decât vaccinul original.

Aprobarea vine după studii clinice, în care s-a demonstrat că un rapel cu vaccinul bivalent Moderna declanșează un răspuns imun puternic atât împotriva tulpinii originale a Sars-Cov-2, apărute în 2020, cât și împotriva omicronului BA.1, care a apărut în Marea Britanie iarna trecută.

De asemenea, sa constatat că generează un răspuns imun bun împotriva subvariantelor omicron BA.4 și BA.5, în prezent tulpinile dominante în Marea Britanie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net