Premieră mondială! Noul vaccin bivalent anti-Covid, eficient împotriva noilor variante ale virusului

#Coronavirus

Marea Britanie a devenit luni prima țară din lume care a aprobat un vaccin bivalent împotriva Covid-19, care acționează atât împotriva variantei inițiale de Sars-Cov-2, cât și a variantelor nou apărute în urma mutațiilor. 

vaccin

Vaccinul Moderna actualizat – cunoscut ca fiind bivalent deoarece acționează împotriva a două variante de Sars-Cov-2 – este de așteptat să fie disponibil pentru adulți ca rapel din toamnă, după ce a primit luni aprobarea de la Agenția de Reglementare a Medicamentului și Produselor de Sănătate din Marea Britanie.

Vezi și: Unde poți să faci un test gratuit COVID-19! Lista completă a centrelor

De asemenea, a primit aprobarea organismului consultativ științific independent al guvernului britanic, Comisia pentru Medicamente (MHRA).

MHRA a spus că, în timp ce vaccinurile existente – care au fost concepute pentru a combate tulpina inițială de Covid – continuă să ofere o protecție bună, versiunea îmbunătățită ar oferi o apărare mai bună pe măsură ce virusul evoluează.

Nu rata nici: Descoperire de ultim moment! Cum îți dai seama dacă suferi de long COVID

Prima generație de vaccinuri Covid-19 utilizate în Marea Britanie continuă să ofere o protecție importantă împotriva bolii și să salveze vieți. Ceea ce ne oferă acest vaccin bivalent este o armă esențială în arsenalul nostru pentru a ne ajuta să ne protejăm împotriva acestei boli, pe măsură ce virusul continuă să evolueze”, a spus dr. June Raine, directorul executiv al MHRA, potrivit cnbc.com

Protecție mai mare împotriva variantelor nou apărute de Covid-19

Comisia pentru Medicamente a adăugat că aprobarea marchează un pas înainte pentru dezvoltarea vaccinurilor, în special pentru virusurile cu niveluri ridicate de mutație.

Virusul, SARS-CoV-2, evoluează continuu pentru a se sustrage imunității oferite de vaccinuri. Acest nou vaccin bivalent reprezintă următorul pas în dezvoltarea vaccinurilor pentru combaterea virusului, având capacitatea sa de a duce la un răspuns imun mai larg decât vaccinul original.

Aprobarea vine după studii clinice, în care s-a demonstrat că un rapel cu vaccinul bivalent Moderna declanșează un răspuns imun puternic atât împotriva tulpinii originale a Sars-Cov-2, apărute în 2020, cât și împotriva omicronului BA.1, care a apărut în Marea Britanie iarna trecută.

De asemenea, sa constatat că generează un răspuns imun bun împotriva subvariantelor omicron BA.4 și BA.5, în prezent tulpinile dominante în Marea Britanie. 

FotoJet jpg
Reghe, botez Liam jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Anamaria Prodan jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
Lucian Ovidiu Heiuş INQUAM Photos George Calin
Manfred Weber FOTO AFP
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg