Prima țară din Europa care începe administrarea dozei a patra de vaccin anti-Covid

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Danemarca va deveni prima țară din Europa care va începe imunizarea populației cu cea de-a patra doză de vaccine anti-Covid. Primele persoane care vor primi serul vor fi cele vulnerabile. Decizia a fost luată după ce țara nordică a înregistrat cazuri record din cauza variantei Omicron.

Danemarca va începe la sfârșitul săptămânii administrarea dozei a patra foto: Pixabay
Danemarca va începe la sfârșitul săptămânii administrarea dozei a patra foto: Pixabay

Anunțul că Danemarca va începe imunizarea cu a patra doză de vaccin a fost făcut miercuri, 12 ianuarie, de ministrul Sănătății danez. Decizia este luată din dorința autorităților de a relaxaza măsurile de distanțare socială la sfâșitul săptămânii. În plus, deși numărul de îmbolnăviri crește în continuare, rata spitalizărilor și a deceselor s-a stabilizat, notează reuters.com.

”Cu cât e mai răspândită infecția în societate, cu atât e mai mare riscul de a ajunge la persoanele vulnerabile. Intrăm într-o nouă etapă, aceea de a dstribui doza a patra celor vulnerabili”, a declarat Ministrul Sănătății Magnus Heunicke.

Rata deceselor, sub cea de anul trecut

Danemarca a avut o creștere a infecțiilor zilnice cu SARS-CoV-2, la mijlocul lui decembrie, ceea ce a dus la noi restricții. Însă, deși numerele de îmbolnăviri sunt încă în jurul a 20.000 pe zi, spitalizările și morțile sunt undeva sub nivelul celor de anul trecut.

Ne aflăm într-o situație mai bună decât am anticipat și decât ne-am temut. Putem spune, acum, cu siguranță, că noua varianta e mai puțin letală”, a declarat șeful Agenției Sănătății Soren Brostrom.

Guvernul a decis astfel să redeschidă cinematografele, teatrele, muzeele, grădinile botanice și parcuri de distracții și să permită un număr limitat de spectator la evenimentele sportive, atât din exterior, cât și din interior.

Danemarca, rată imensă de vaccinare

Danemarca are o rată mare de vaccinare anti-Covid, cu patru din cinci adulți imunizați cu două doze, iar jumătate din populație și cu doza booster. Doza cu numărul patru va fi administrate populației vulnerabile din această săptămână. Ea va fi oferită, probabil, și bătrânilor și angajaților din azile.

Datele publicate de cel mai cunoscut institute de boli din Danemarca, Statens Serum Institut, arată că persoanele nevaccinate sunt de până la șase ori mai probabil de a fi spitalizate dacă se infectează, decât cele vaccinate.

Ce alte țări au început să administreze doza a patra

Și Ungaria a declarat că ia în considerare administrarea dozei a patra de vaccin. Chile și Israel au început deja să imunizeze populație adultă cu a patra doză.

Asociația Medicamentelor din Europa (EMA) a declarat însă că are îndolieli asupra eficacității celei de-a patra doze. Conform oficialilor, nu există dovezi suficiente că ar fi utilă, pe măsură ce varianta Omicron se răspândește.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net