Putem scăpa de varice? Cele mai eficiente tratamente pentru venele varicoase
Statisticile arată că aproximativ 40% dintre oameni se confruntă la un moment dat în viață cu afecțiunea venelor varicoase, extrem de inestetică, ce poate apărea în special la nivelul picioarelor.
De ce apar venele varicoase?
Dacă în trecut se considera că această afecțiune nu are șanse de vindecare, mulțumită studiilor medicale și avansului tehnologiei, în prezent avem mai multe variante eficiente de tratamentul varicelor, numite și venele varicoase.
Medicul chirurg estetician Iancu Morad ne explică de ce apar venele varicoase și ce putem face pentru a ne recăpăta aspectul sănătos al pielii.
Iată și: Un remediu eficient la îndemâna suferinzilor de varice
„Pe picioare, venele varicoase apar atunci când supapele din interiorul venelor sau al capilarelor încetează să funcționeze corect. Atunci când ele se slăbesc sau suferă diferite leziuni, apar dificultăți în circulația corectă a sângelui, iar acesta începe să se acumuleze în interiorul venei, să pună presiune pe pereți și să îi dilateze.
La nivelul feței, avem de a face cu spargerea unor vase de sânge mici. Și presiunea ridicată sau expunerea în exces la soare pot sta la baza apariției acestei afecțiuni la nivelul feței. La nivelul picioarelor, alte cauze pot fi statul în picioare pentru o lungă perioadă ori, din contră, stăm prea mult pe scaun și nu stimulăm astfel buna circulație a sângelui.
De asemenea, obezitatea pune presiune asupra picioarelor. Mai pot fi probleme hormonale, dar și factori genetici”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.
Cum putem preveni apariția varicelor
„Există o serie de schimbări pe care le putem face în viața de zi cu zi astfel încât să încercăm să prevenim apariția venelor capilare. Protecție solară. Aplicarea zilnică a cremelor cu protecție solară poate ajuta la prevenție, mai ales dacă vorbim despre capilarele de la nivelul feței.Greutate normală. E important să avem o greutate în parametri normali.
Asta ajută la reducerea presiunii puse pe venele sanguine și la buna circulație a sângelui. Șosete de compresie. Dacă în istoricul familial există probleme legate de venele capilare, e recomandat să purtăm șosete de compresie.
Mobilitate. Trebuie să evităm să stăm pe scaun sau în picioare, nemișcați, pentru perioade lungi de timp. Haine mai lejere. Hainele prea strâmte în zona taliei, a picioarelor sau a pelvisului pot restricționa fluxul sanguin și crește astfel riscul de apariție a venelor capilare.
Evitarea băilor fierbinți și a saunei. Căldura în exces poate cauza dilatarea venelor. Limitarea consumului de alcool. Consumul de alcool poate provoca înroșirea feței și inflamația vaselor de sânge la unele persoane. Mișcare în mod regulat. Activitatea fizică poate ajuta la îmbunătățirea circulației și poate preveni apariția venelor capilare.Vizite periodice la medicul dermatolog.
Persoanele cu afecțiuni ale pielii care pot crește riscul apariție a venelor capilare, cum ar fi rozaceea, ar trebui să meargă la medicul dermatolog pentru un tratament adecvat”, declară medicul chirurg estetician Iancu Morad.
Cum putem trata venele varicoase?
„Din fericire, există două opțiuni de tratament prin care putem scăpa de aspectul inestetic al capilarelor sparte.Avem varianta scleroterapiei. Ce înseamnă ea? Sunt injectate, pe lungimea vaselor, anumite substanțe care închid și distrug micile dilatații.
Tratamentul cu laser este și el extrem de eficient atunci când vine vorba despre vasele capilare. Se acționează pe zona afectată cu lumină laser care este absorbită de pigmenți și transformată în căldură, eliminând liniile și capilarele inestetice.Ambele tratamente sunt simple, nu provoacă durere și au rezultate excepționale”, încheie medicul chirurg estetician Iancu Morad.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!