Rădăcina de valeriană, sedativul natural util în tratarea insomniei

În zilele noastre, numai rădăcina de valeriană este folosită în remedii tămăduitoare, iar cel mai adesea, se utilizează la tratarea insomniei. Însă, pe lângă efectele pozitive asupra somnului, planta poate fi utilă şi în reducerea anxietăţii şi a anumitor dureri. 

image

Remediu naturist, din Antichitate

Grecii și romanii din Antichitate foloseau valeriana ca sedativ, iar Hipocrate o recomanda ca remediu împotriva insomniilor. In Antichitate era considerata o planta magica, deoarece alunga demonii și spiritele rele și era folosită în momente de halucinații sau ratacire a minții.

În medicina tradițională românească, valeriana este recomandată în insomnii, anxietate, depresie, tulburări afective, atacuri de panică, nevroze, ticuri nervoase, afecțiuni cardiovasculare care apar pe fond nervos, spame gastrointestinale.

Insomnie

Valeriana poate fi o soluţie demnă de luat în seamă pentru tratarea insomniilor, spun cercetătorii. Aceştia încearcă să descopere modul în care planta acţionează asupra creierului, inducând somnolenţă. Un lucru este cert: valeriana poate fi deosebit de eficientă pe post de somnifer natural. 

Anxietatea

Tulburare psihică din ce în ce mai frecvent întâlnită în zilele noastre, anxietatea afectează profund viaţa pacientului, uneori împiedicându-l să-şi desfăşoare rutina normală. Mulţi specialişti în domeniu susţin că rădăcina de valeriană poate avea efecte benefice în acest sens, diminuând senzaţiile produse de anxietate. Are proprietăţi sedative blânde şi poate fi folosită pentru calmarea emoţiilor în anumite situaţii tensionate.

image

Crampe şi disconfort abdominal

Valeriana este folosită şi pentru tratarea crampelor abdominale şi uterine, deoarece are efecte antispasmodice şi antiinflamatoare. Rădăcina de valeriană este folosită de multe femei pentru combaterea simptomelor sindromului premenstrual, dar şi a durerilor menstruale.

Dureri de cap şi migrene

Migrenele vin la pachet cu greaţă, vărsături, hipersensibilitate la lumină, dar şi stare de vertij şi insomnie. Deşi, din punct de vedere ştiinţific, efectele pozitive ale valerianei asupra migrenelor şi durerilor de cap nu au fost confirmate, o mulţime de pacienţi diagnosticaţi cu această afecţiune folosesc planta pentru prevenirea durerilor de cap şi afirmă că este un remediu util, conform doc.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

cub gabriel apostol png
cub andi moisescu png
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
andreea ibacka si majda jpg
gabriel apostol jpg
zodii care imprumuta bani jpg
cub codruta filip png
prater jpg
Procesul comunist din Gara Teiuş: cum au fost judecaţi ceferiştii vinovaţi de catastrofa feroviară din 1968 jpeg
Dorian Popa  FB jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 3 decembrie sfantul prooroc Sf Cuvios Gheorghe de la Cernica  icoană Gabriel Toma Chituc jpg
hd wallpaper 4927258 1920 jpg
Produsele de uz zilnic care provoacă tumorile uterine
prater jpg
bitcoin crypto jpg
târg Crăciun Sibiu jpg