Remedii naturale eficiente pentru bila leneşă

Ultima actualizare:

    Florile de tei combat insomnia
Florile de tei combat insomnia

Dischinezia biliară hipotonă este o afecţiune larg răspândită, iar factorii de risc sunt prediapoziţia genetică ( existenţa bolii în familie), afecţiunile hepatice, alimentaţia nesănătoasă, bolile gastrointestinale şi suprasolicitările. În limbaj medical, o bilă leneşă se numeşte dichinezie biliară hipotonă.

Acest tip de dischinezie apare în special la persoanele sedentare şi la cele care îşi desfăşoară activitatea mai mult la birou.

Pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a acestei categorii de bolnavi, iată ce „leacuri" ne recomandă Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie:

Anghinarea ajută la buna funcţionare a bilei şi a ficatului. Preparatul principal este infuzia obţinută dintr-o lingură de frunze şi din 500 ml de apă clocotită, care se bea pe cursul unei zile. Prima cană se bea dimineaţa, pe stomacul gol, după care bolnavul stă culcat pe partea dreaptă, cel puţin 30 de minute. A doua cană se bea în două reprize, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale. Tratamentul cu anghinare se face progresiv şi începe cu doze mici.

După 20 de zile urmează o pauză de o lună, după care terapia se poate repeta. Anghinarea se foloseşte şi în gastronomie, în diferite preparate, dar se poate consuma şi crudă, sub formă de salată, în amestec cu alte legume, precum morcovi, sfeclă sau salată verde.

Păpădia normalizează nivelul colesterolului

Frunzele plantei se folosesc sub formă de infuzie: două linguriţe la o cană cu apă. Se beau două căni pe zi, după micul dejun şi după masa de prânz. De asemenea, se foloseşte şi un decoct concentrat, care poate fi preparat din două linguriţe de plantă uscată la o cană cu apă. Se administrează câte două linguri din patru în patru ore. Efectele benefice ale plantei asupra organismului sunt numeroase : stimulează secreţiile bilei şi ale ficatului, reduc aciditatea din stomac, ajută la eliminarea colesterolului din organism şi este un puternic detoxifiant.

Teiul şi salvia, alte ajutoare

Florile de tei, folosite sub formă de infuzie, au de asemenea efecte favorabile asupra bilei. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de flori uscate şi o cană de apă clocotită. Se beau câte două-trei căni pe zi, îndulcite cu miere de albine.

Şi infuzia de salvie ajută bila leneşă. Licoarea se prepară dintr-o linguriţă de frunze uscate la o cană de apă. Această doză se bea, treptat, pe parcursul unei zile.Atenţie ! Salvia este contraindicată mamelor care alăptează, deoarece poate să scadă secreţia de lapte.

O lună de cură cu fructe de ienupăr

Foarte eficientă este şi cura cu fructe de ienupăr care durează 30 de zile. Cura începe prin a mesteca patru boabe de ienupăr în prima zi. Începând cu ziua următoare, porţia creşte cu câte o boabă, până se ajunge la 15 boabe; după aceea se scade doza cu câte un bob pe zi, până se ajunge din nou la patru boabe.

De asemenea, trei linguri de ulei de măsline pe zi calmează bila.

Terapie prin dietă

Această dietă de repaus al căilor biliare conţine: ceaiuri de tei, de muşeţel, limonadă, supă de zarzavat şi zeamă de compot.

După 24-48 de ore, dieta se completează cu supă de legume cu griş, lapte degresat cu ceai şi cartofi. După cinci-şase zile, odată cu ameliorarea fenomenelor clinice, dieta se completează cu paste făinoase, brânzeturi proaspete, carne albă (de peşte slab şi de pasăre), budinci de orez şi prăjituri de casă.

De asemenea, un cocteil preparat din suc de morcovi (200 ml) amestecat cu suc de sfeclă roşie (50 ml) contribuie la evacuarea bilei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Letizia și Sofia colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net