Remedii naturale eficiente pentru bila lene┼č─â

13 noiembrie 2013
CLIIMA20120611 0048 1 jpeg
Florile de tei combat insomnia

Dischinezia biliar─â hipoton─â este o afec┼úiune larg r─âsp├óndit─â, iar factorii de risc sunt prediapozi┼úia genetic─â ( existen┼úa bolii ├«n familie), afec┼úiunile hepatice, alimenta┼úia nes─ân─âtoas─â, bolile gastrointestinale ┼či suprasolicit─ârile. ├Än limbaj medical, o bil─â lene┼č─â se nume┼čte dichinezie biliar─â hipoton─â.

Acest tip de dischinezie apare ├«n special la persoanele sedentare ┼či la cele care ├«┼či desf─â┼čoar─â activitatea mai mult la birou.

Pentru ├«mbun─ât─â┼úirea st─ârii de s─ân─âtate a acestei categorii de bolnavi, iat─â ce ÔÇ×leacuri" ne recomand─â Eugen Giurgiu, doctor ├«n biochimie cu competen┼úe ├«n fitoterapie ┼či nutri┼úie:

Anghinarea ajut─â la buna func┼úionare a bilei ┼či a ficatului. Preparatul principal este infuzia ob┼úinut─â dintr-o lingur─â de frunze ┼či din 500 ml de ap─â clocotit─â, care se bea pe cursul unei zile. Prima can─â se bea diminea┼úa, pe stomacul gol, dup─â care bolnavul st─â culcat pe partea dreapt─â, cel pu┼úin 30 de minute. A doua can─â se bea ├«n dou─â reprize, cu o jum─âtate de or─â ├«naintea meselor principale. Tratamentul cu anghinare se face progresiv ┼či ├«ncepe cu doze mici.

Dup─â 20 de zile urmeaz─â o pauz─â de o lun─â, dup─â care terapia se poate repeta. Anghinarea se folose┼čte ┼či ├«n gastronomie, ├«n diferite preparate, dar se poate consuma ┼či crud─â, sub form─â de salat─â, ├«n amestec cu alte legume, precum morcovi, sfecl─â sau salat─â verde.

P─âp─âdia normalizeaz─â nivelul colesterolului

Frunzele plantei se folosesc sub form─â de infuzie: dou─â linguri┼úe la o can─â cu ap─â. Se beau dou─â c─âni pe zi, dup─â micul dejun ┼či dup─â masa de pr├ónz. De asemenea, se folose┼čte ┼či un decoct concentrat, care poate fi preparat din dou─â linguri┼úe de plant─â uscat─â la o can─â cu ap─â. Se administreaz─â c├óte dou─â linguri din patru ├«n patru ore. Efectele benefice ale plantei asupra organismului sunt numeroase : stimuleaz─â secre┼úiile bilei ┼či ale ficatului, reduc aciditatea din stomac, ajut─â la eliminarea colesterolului din organism ┼či este un puternic detoxifiant.

Teiul ┼či salvia, alte ajutoare

Florile de tei, folosite sub form─â de infuzie, au de asemenea efecte favorabile asupra bilei. Infuzia se prepar─â dintr-o linguri┼ú─â de flori uscate ┼či o can─â de ap─â clocotit─â. Se beau c├óte dou─â-trei c─âni pe zi, ├«ndulcite cu miere de albine.

┼×i infuzia de salvie ajut─â bila lene┼č─â. Licoarea se prepar─â dintr-o linguri┼ú─â de frunze uscate la o can─â de ap─â. Aceast─â doz─â se bea, treptat, pe parcursul unei zile.Aten┼úie ! Salvia este contraindicat─â mamelor care al─âpteaz─â, deoarece poate s─â scad─â secre┼úia de lapte.

O lun─â de cur─â cu fructe de ienup─âr

Foarte eficient─â este ┼či cura cu fructe de ienup─âr care dureaz─â 30 de zile. Cura ├«ncepe prin a mesteca patru boabe de ienup─âr ├«n prima zi. ├Äncep├ónd cu ziua urm─âtoare, por┼úia cre┼čte cu c├óte o boab─â, p├ón─â se ajunge la 15 boabe; dup─â aceea se scade doza cu c├óte un bob pe zi, p├ón─â se ajunge din nou la patru boabe.

De asemenea, trei linguri de ulei de m─âsline pe zi calmeaz─â bila.

Terapie prin diet─â

Aceast─â diet─â de repaus al c─âilor biliare con┼úine: ceaiuri de tei, de mu┼če┼úel, limonad─â, sup─â de zarzavat ┼či zeam─â de compot.

Dup─â 24-48 de ore, dieta se completeaz─â cu sup─â de legume cu gri┼č, lapte degresat cu ceai ┼či cartofi. Dup─â cinci-┼čase zile, odat─â cu ameliorarea fenomenelor clinice, dieta se completeaz─â cu paste f─âinoase, br├ónzeturi proaspete, carne alb─â (de pe┼čte slab ┼či de pas─âre), budinci de orez ┼či pr─âjituri de cas─â.

De asemenea, un cocteil preparat din suc de morcovi (200 ml) amestecat cu suc de sfecl─â ro┼čie (50 ml) contribuie la evacuarea bilei.

banica vicoveanca jpeg
andre JPG
00032 jpg
Screenshot 2022 05 27 211225 png
anamaria prodan portret 0 jpeg
Pensionari din România jpg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
cris ciobanasu vlad gherman png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Catedrala Mântuirii Neamului   București (Ianuarie 2022) jpg
calendar ortodox 2021 28 mai sfantul ierarh nichita marturisitorul episcopul calcedonului png
BeFunky collage (7) jpg
spital ploiesti png
4 carmen iohannis rochie scumpa 3 jpg jpeg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg