Brezoi, oraşul «minunilor» muzicale. Orașul va găzdui nu mai puțin de cinci festivaluri

De câţiva ani încoace, un micuţ oraş din judeţul Vâlcea, Brezoi, este capitala muzicii de calitate şi a celor mai căutate festivaluri din România. Valea Lotrului răsună de muzica unor artişti îndrăgiţi în întreaga lume, iar anul acesta nu va fi diferit, după cum informează adevarul.ro.

Festivalul de blues e cel mai mare din ţară. FOTO: Open Air Blues Festival
Festivalul de blues e cel mai mare din ţară. FOTO: Open Air Blues Festival

În 2024, în Brezoi se organizează nu mai puţin de cinci festivaluri, oraşul de la poalele Ţurţudanului (vârful semeţ care veghează asupra liniştii acestei localităţi de munte) fiind gazda unor nume imense ale muzicii româneşti şi internaţionale.

Situat pe valea Lotrului, un râu care, înainte de apariţia salbei de baraje construite pe el era unul dintre cele mai mari din România şi pe care plutaşii coborau zilnic de la munte spre Olt şi apoi spre Dunăre, oraşul situat la 35 de kilometri de Râmnicu Vâlcea şi la tot atâţia de staţiunea Voineasa, de unde porneşte Transalpina, a renăscut graţie acestor festivaluri pe care le organizează an de an.

În 2024 vor avea loc nu mai puţin de cinci: Open Air Blues Festival, Bikers for Humanity Rock Fest, Baricada Folk, Electric Nights şi Târgul Lotrilor.

Acesta din urmă e mai mult o manifestare câmpenească, fiind, de fapt, Zilele Oraşului, un fel de târg popular cu intrare gratuită, spectacole şi multă mâncare şi băutură.

Intrarea în Brezoi de pe DN7 e anunţată într-un mod original
Intrarea în Brezoi de pe DN7 e anunţată într-un mod original

Totul a început în 2017, cu festivalul de blues care a devenit, între timp, cel mai mare din România.

Nu doar artişti de pe toate meleagurile vin să cânte la Brezoi, dar şi fani din întreaga lume, inclusiv din Asia sau din Australia, vin să asiste la spectacolele care se desfăşoară acum de-a lungul unei săptămâni întregi şi care strâng în jurul scenei şi 30.000 de oameni, aşa cum se întâmplă, de exemplu, la concertele legendarei Beth Hart.

Care, atunci când cântă, blochează efectiv oraşul, maşinile fiind parcate şi pe dealuri şi chiar în afara localităţii, pentru că efectiv nu mai e loc să arunci un ac!

Concertele strâng zeci de mii de fani în unele seri
Concertele strâng zeci de mii de fani în unele seri

„Dintre toate festivalurile pe care le-am iniţiat la Brezoi, patru dintre ele au căpătat greutate şi contur. Festivalul internaţional de blues început în 2017, reinventat în perioada pandemiei, când am început să facem evenimente mai dese în ciuda trendului, Open Air Blues Festival, e primul dintre ele. Festivalul de rock pe care-l organizăm cu Asociaţia Biker for Humanity, condusă de Cristian Hrubaru, este un alt tip de eveniment. Pe lângă muzica faină, la acest festival cântă toate legendele rock-ului românesc, dar şi trupe fresh. E un festival umanitar... Avem şi Baricada Folk Brezoi, dar şi Electric Nights – un alt festival cu cele mai titrate formaţii de rock alternativ”, promite Mihai Răzvan Mugescu, organizator al „Live Music Summer Camp Brezoi”, o titulatură sub care se desfăşoară toate aceste evenimente. Magia va începe pe Valea Lotrului la finele lunii iunie, odată cu Bikers for Humanity Rock Fest 2024.

Festivalul aflat deja la a treia ediţie se va organiza în perioada 28-30 iunie 2024. De la el nu vor lipsi nume precum: Phoenix, Cargo, Compact, Antract, Bosquito, Luna Amară, Lupii lui Calancea, Trooper, Bucovina şi mulţi alţii. Abonamentul costă 400 de lei, iar camparea cu cortul sau rulota - 53 de lei.

Zona de camping e  una dintre atracţii
Zona de camping e una dintre atracţii

Va urma „Open Air Blues Festival Brezoi”, în perioada 16-21 iulie 2024, cunoscut drept cel mai mare festival de blues din Europa Centrală şi de Est, datorită concertelor susţinute aici vară de vară de artişti internaţionali de renume.

Un abonament pentru toate cele şase zile, „presale”, costă 530 de lei, faţă de cel normal 636 de lei care va fi disponibil în curând. În prezent, sunt puse în vânzare doar biletele pentru şase zile care acoperă întreaga perioadă a festivalului.

Line-up-ul din acest an este alcătuit din artişti din Statele Unite ale Americii, Canada, Argentina, Irlanda, Marea Britanie, Franţa, Polonia, Belgia, Austria, Spania Bulgaria şi România. Fenomenul muzical va continua cu Electric Nights Brezoi în perioada 26-28 iulie 2024. Abonamentul timpuriu costă 265 de lei, iar camparea trei zile - 53 de lei.

Nu lipsesc din Line-up nume precum: Omul cu şobolani, Vunk şi Viţa de Vie. Pentru Barikada Folk, ce se va desfăşura în acest an în perioada 2-4 august 2024, abonamentele „fast sale” sunt deja epuizate, mai sunt câteva „presale”, la preţul de 210 lei.

În cadrul acestui festival vor fi prezenţi: Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Vasile Şeicaru şi mulţi alţii. Târgul Lotrilor se va organiza în acest an în perioada 16-18 august 2024.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net