Reţete din bătrâni pentru durerile în gât
Din arsenalul de simptome supărătoare ale răcelilor de sezon nu lipseşte niciodată durerea în gât. Dacă te gânteşti să dai fuga la farmacie ca să-ţi cumperi pastile şi siropuri, află că nu e cazul.
Această problemă se poate trata foarte uşor cu remedii din natură. Bunicii noştri aveau nişte reţete cu efecte uimitoare, fără efecte adverse, gustoase şi uşor de preparat.
Sirop de ceapă
Ceapa cu miere este o combinaţie „bombă” pentru gât. Ambele au efect antibacterian şi antibiotic natural, calmant, emolient. Se taie o ceapă în felii, se adaugă peste ea câteva linguriţe de miere şi se lasă la macerat. A doua zi se consumă câte două linguriţe din sucul format. Mai poţi face un sirop din două cepe mici, fierte în 500 ml de apă. Lichidul se strecoară şi se îndulceşte cu miere.
Amestec cu miere şi tinctură de propolis
Propolisul e unul dintre minunile oferite de natură. Distruge nenumărate tipuri de virusuri, bacterii şi ciuperci parazite, fiind considerat cel mai puternic medicament antiinfecţios cunoscut. Fă un amestec din miere, propolis şi uleiuri esenţiale de cimbru, pin sau eucalipt şi obţii un sirop cu efect antiseptic, emolient pentru gât şi imunostimulator.
Sirop de ridiche neagră
Este un tratament naturist celebru pentru puterea lui de a trata afecţiunile gâtului. Se scobeşte o ridiche, se umple cu miere şi se lasă peste noapte lângă o sursă de căldură. Se va aduna un suc din care se ia câte o linguriţă de 3-4 ori pe zi.
Lapte cald cu ou
E remediul preferat al cântăreţilor, atunci când vor să-şi recapete vocea. Se freacă bine un gălbenuş de ou cu o linguriţă de zahăr, ca şi cum ai prepara un ness. Poţi adăuga o linguriţă de cacao, pentru un gust mai bun. Apoi torni peste acest amestec 250 ml de lapte cald.