Ți-au rămas bucăți de pască și cozonac de la masa de Paște? Iată ce delicii poți face cu ele

Ultima actualizare:

După mesele bogate de Paște rămân deseori resturi de prăjituri, pască și cozonac care nu trebuie aruncate. În loc să le irosești, poți transforma aceste resturi în deserturi delicioase. Iată două rețete simple pe care le poți încerca:

Nu arunca resturile de Pască și cozonac. Foto: arhiva.
Nu arunca resturile de Pască și cozonac. Foto: arhiva.

Salam de biscuiți cu resturi de la masa de Paște

Salamul de biscuiți este un desert rapid și gustos, perfect pentru a folosi resturile de prăjituri sau cozonac. Iată de ce ai nevoie:

- Resturi de prăjituri, pască sau/și cozonac,
- Lapte cald,
- Ciocolată (200g, topită),
- Nuci, fistic sau alune mărunțite,
- Unt (50g, la temperatura camerei),
- Biscuiți (opțional, pentru textură crocantă),
- Coajă rasă de lămâie, esență de rom sau vanilie, coniac (opțional).

Cum se prepară salamul de biscuiți cu resturi de pască și cozonac

Începe prin așeza resturile de prăjituri și cozonac într-un bol încăpător și toarnă deasupra lapte cald.

Separat, topești ciocolata și adaugi untul, apoi toarnă această compoziție peste resturile de prăjituri. Adaugă nucile sau alte fructe uscate și opțional biscuiți tocați grosier pentru o textură crocantă. Aromatizează cu coajă de lămâie, esență de rom sau vanilie și coniac, după gust.

Amestecă totul până obții o compoziție omogenă. Așază compoziția pe folie alimentară transparentă și rulează-o sub forma unui salam. Lasă să se răcească la frigider pentru a se întări, apoi taie în felii.

Bomboane de ciocolată cu resturi de prăjituri de la masa de Paște

Aceste bomboane sunt o modalitate delicioasă de a folosi resturile de prăjituri și pască. Iată ce ai nevoie:

- Resturi de prăjituri sau pască ori cozonac. sau le poți pune pe toate.
- Frișcă lichidă sau lapte cald
- Ciocolată topită sau cacao
- Esențe preferate (vanilie, migdale etc.)
- Fructe uscate sau nuci (opțional)

Mod de preparare. Rețeta pas cu pas

Pasează resturile de prăjituri sau pască într-un bol și adaugă puțină frișcă lichidă sau lapte cald pentru a obține o consistență cremoasă. Topește ciocolata sau adaugă cacao după gust, împreună cu esențele preferate. Amestecă până când compoziția devine omogenă.

Lasă compoziția să se odihnească în frigider pentru 20-30 de minute. Formează bomboanele din compoziție și, opțional, trece-le prin fulgi de nucă de cocos sau alte toppinguri preferate.

Aceste două rețete sunt modalități delicioase de a reutiliza resturile de prăjituri, pască și cozonac de la masa de Paște, transformându-le în deserturi minunate pentru a bucura întreaga familie și prietenii. Savurează fiecare gust și nu lăsa nimic să se piardă din aceste sărbători frumoase!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 05 19 la 10 10 00 png
rostariu regina maria jpg
ciocolata calda jpg
vilnius profimedia jpg
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net