Schimbările bruște de temperatură ne-ar putea provoca infarct. Ce ne recomandă medicii

Temperaturile au scăzut brusc în țara noastră, iar acest lucru vine cu un efect secundar la care poate că mulți dintre noi nu ne gândim prea mult. Organismului nostru îi sunt necesare cam 10 – 14 zile pentru a se adapta la fluctuațiile de temperatură, astfel că frigul ne poate provoca viroze, pneumonii, gripă, sau chiar și infarct!

Schimbările bruște de temperatură ne pot afecta sănătatea
Schimbările bruște de temperatură ne pot afecta sănătatea

Frigul care a luat în stăpânire țara noastră vine cu mult mai multe probleme decât zăpada care ne dă peste cap planurile, sau faptul că vom fi nevoiți să ne îmbrăcăm mult mai gros. Potrivit celor de la adevarul.ro, există probleme mari de sănătate la care organismul nostru este expus, datorită fluctuațiilor de temperatură.

Cei mai expuși la risc sunt copii, bătrânii, dar și bolnavii cronici. Se pare că organismul percepe aceste schimbări de temperatură la fel ca pe un stres, având nevoie de timp pentru a se adapta.

„În mod normal, un organism sănătos poate face față acestor schimbări dacă ele se realizează treptat. În schimb, cei cu afecțiuni cronice, în special cardiovasculare, cei în vârstă și copiii au o mai mare dificultate în a se adapta la schimbări bruște de temperatură”, ne avertizează dr. Alexandru Nechifor, conform sursei citate.

Riscurile la care suntem expuși din cauza frigului

Iar variațiile de temperatură ne mai expun la o problemă extrem de serioasă, la care poate că nu ne-am aștepta. Se pare că, pentru fiecare grad sub 0, riscul de a suferi un infarct crește cu 2%. Medicul Tudor Ciuhodaru ne-a oferit câteva sfaturi, pentru a trece cu bine de această perioadă a iernii.

„Alegeţi haine groase, rezistente la umezeală, care să vă asigure protecţia capului, feţei şi a mâinilor pentru a evita pierderile de căldură şi încălţăminte lejeră care să nu împiedice circulaţia la nivelul membrelor”, ne spune acesta. În plus, el ne mai sfătuiește să evităm deplasările matinale, sau nocturne.

„Alternaţi expunerea cu repausul în spaţii încălzite precum instituţii publice, magazine, staţii de benzină, gări. Evitaţi imobilizarea prelungită. Consumaţi lichide calde”, mai spune dr. Tudor Ciuhodaru, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Cartofi crocanti  Sursa foto shutterstock 1913264548 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
restaurant ars cehia jpg
AI and Workforce jpg
zapada frig femeie vremea meteogebaf7fd45 1920 jpg
criptomonede adevarul jpeg
cutremur seism seismograf foto Shutterstock
Satul Batrana Tinutul Padurenilor (108) JPG
ger romania jpg
orasul secret sub groenlanda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net