Sexul, bun pentru sănătate. Efectele asupra organismului sunt uimitoare

S-au făcut o multitudine de studii care au arătat că, sexul contribuie la îmbunătățirea stării psihice, scade riscul de infarct, întărește imunitatea organismului, crește stima de sine, consolidează relația dintre doi oameni, scade tensiunea arterială și alungă insomniile.

Efectele uimitoare ale sexului asupra sănătății / Foto: Freepik
Efectele uimitoare ale sexului asupra sănătății / Foto: Freepik

Efectele uimitoare ale sexului asupra organismului

Numită și hormonul fericirii, în timpul actului sexual se secretă o cantitate mare de endorfine. Tocmai de aceea, înainte de culcare, este indicat să se desfășoare activitatea sexuală, pentru un somn odihnitor. În același timp, vei începe ziua cu mai multă energie, iar starea psihică va fi mai bună dacă faci sex dimineața, deoarece endorfinele eliberate în timpul actului sexual au un efect de zece ori mai mare decât pastilele antistres.

Activitatea sexuală scade, mai ales în rândul băbaților, riscul de infarct, și asta pentru că, în timpul sexului, ritmul cardiac ajunge și la 150 de bătăi pe minut, astfel sistemul circulator este stimulat. Și asta nu este tot. Bărbații care au o viață sexuală activă și stabilă, regulată, de cel puțin două ori pe săptămână au un risc cu 40% mai mic de infarct, potrivit experților.

De asemenea, activitatea sexuală ajută la consolidarea relației dintre parteneri, scade presiunea arterială și îmunătățește sănătatea inimii, reducând, bineînțeles, riscul unui infarct. Viața sexuală activă crește tonusul muscular, flexibilitatea și forța.

Este important de menționat că sexul de două ori pe săptămână face ca numărul de anticorpi și imunitatea să crească și arde la fel de multe calorii ca jumătate de oră de aerobic sau de alergat pe bandă.

Lipsa activității sexuale

Lipsa de sex duce la tulburări hormonale, nervozitate și depresie, iar femeile pot intra mai repede la menopauză dacă nu fac sex pentru o perioadă mai mare de timp. Deoarece organismul nu poate primi endorfine, lipsa activității sexuale poate duce și la depresie, și pot apărea insomnii sau un somn agitat pentru că in timpul actului este eliberată în mod natural oxitocina, care are rolul de a elimina stresul și de a relaxa.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net