Simptomele banale ale cancerului de tiroidă, ignorate de o tânără sănătoasă tun

Ultima actualizare:

Christina McKnight, 35 de ani, a ieșit învingătoare din lupta cu cancerul de tiroidă, după ce a fost diagnosticată și tratată cu succes, la vârsta de 27 de ani.

Boala a dat câteva simptome banale. foto generic.
Boala a dat câteva simptome banale. foto generic.

Forțată se soț să meargă la medic

Christina McKnight avea 27 de ani, era sănătoasă tun, fiind sportivă, în timpul liber. Abia fusese avansată la locul de muncă, când a început să resimt o oboseală cronică, intensă, care o epuiza total. Mai mult, tânăra a povestit că, din senin, s-a trezit cu pielea foarte uscată, iar părul îi devenise foarte fragil, conform Independent.co.uk

Ea a fost diagnosticată cu cancer tiroidian în toamna anului 2014, în ciuda faptului că nu avea antecedente familiale și era tânără, în formă și sănătoasă. 

Tocmai alergasem un semimaraton, făcusem CrossFit, timp de trei ani, și nu aveam nici o boală ereditară a tiroidei cunoscute în familie. Începusem să mă simt foarte obosită și am început să fiu epuizată, dar am crezut că a fost doar din cauza emoțiilor provacte de promovarea mea. Atunci, soțul meu a observat cât de obosită eram și i-a atras atenția lipsa mea de interes pentru lucruri precum mersul la sala de sport, pe care de obicei o iubesc. Soțul meu știa că ceva nu este în regulă și m-a forțat să fac o programare la medic, pe care am anulat-o de două ori pentru că aveam prea multe de făcut. În cele din urmă, m-am dus la doctor, mai mult ca să-i fac pe plac”, a povestit femeia pentru sursa citată.

Bănuielile medicului care a controlat-o pe Christina s-au adeverit după ecografia specifică și, mai ales, după biopsie. Femeia a acceptat cu greu situația, mai ales că îi era groază de necesitatea intervenției chirurgicale. 

Tiroida se găsește în zona gâtului și produce hormoni care reglează metabolismul, nivelul de energie, ritmul cardiac și temperatura corpului. Fiind sportivă, Christina a fost reticentă în a trece prin procedura, așa că a cerut o a doua opinie care a confirmat, de asemenea, că avea cancer tiroidian. Se întâmpla în 2014.

A urmat intervenția chirurgicală și tratamentul cu iod radioactiv. După un an, se vindecase, având nevoie de un tratament, pentru a asigura corpului hormonii produși de glanda tiroidă. Între timp, cei doi soți au avut și un copil, care acum are cinci ani.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net