Te simți obosit tot timpul? Mare atenție, ai putea suferi de aceste bol

Ultima actualizare:

Orice boală gravă, cum ar fi cancerul sau accidentul vascular cerebral ori recuperarea după tratamente medicale vă poate obosi. Dar și alte boli vă pot lăsa fără vlagă.

Oboseala poate ascunde în spate o boală. Foto: Click.
Oboseala poate ascunde în spate o boală. Foto: Click.

Anemie

Unul dintre cele mai frecvente motive medicale pentru care te simți în mod constant obosit este anemia prin deficit de fier. Femeile cu menstruații abundente și femeile însărcinate sunt deosebit de predispuse la anemie. Dar poate afecta și bărbații și femeile aflate în postmenopauză, când este mai probabil ca, cauza, să fie probleme cu stomacul și intestinele, cum ar fi un ulcer sau administrarea de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

De obicei, simți că nu poți să faci nimic, mușchii se simt grei și obosești foarte repede. Este posibil să aveți prea mult fier, care poate provoca și oboseală, atunci când este cunoscut sub numele de tulburare de supraîncărcare cu fier (hemocromatoză).

Apnee în somn

Apneea în somn este o afecțiune în care gâtul se îngustează sau se închide în timpul somnului și vă întrerupe respirația în mod repetat. Acest lucru are ca rezultat sforăitul puternic și o scădere a nivelului de oxigen din sânge. Dificultatea de a respira înseamnă că te trezești des noaptea și te simți epuizat a doua zi. Este cel mai frecvent la bărbații de vârstă mijlocie supraponderali. Consumul de alcool și fumatul agravează situația.

Tiroidă subactivă

O glanda tiroidă insuficientă înseamnă că aveți prea puțin hormon tiroidian (tiroxină) în organism. Acest lucru te face să te simți obosit. De asemenea, este posibil să îngrași și să ai dureri musculare, dar și pielea uscată. Este cel mai frecvent la femei și se întâmplă mai des pe măsură ce îmbătrânești.

Boala celiacă

Aceasta este o boală pe tot parcursul vieții cauzată de reacția sistemului imunitar la gluten. Glutenul este o proteină care se găsește în pâine, prăjituri și cereale.

Una din 100 de persoane din Marea Britanie sunt afectate, dar cercetările sugerează că mulți dintre ei nu știu că au această afecțiune, potrivit grupului de pacienți Celiac UK.

Alte simptome ale bolii celiace, în afară de oboseală, sunt diareea, balonarea, anemia și pierderea în greutate.

Sindromul oboselii cronice

Sindromul de oboseală cronică (cunoscut și sub numele de encefalomielita mialgică sau ME) este o oboseală severă și invalidantă care durează cel puțin 4 luni. Pot exista și alte simptome, cum ar fi dureri musculare sau articulare.

Diabet

Unul dintre principalele simptome ale diabetului, o afecțiune pe termen lung cauzată de prea mult zahăr (glucoză) în sânge, este senzația de oboseală.

Celelalte simptome cheie sunt senzația de foarte sete, mersul mult la toaletă și pierderea în greutate.

Febră glandulară

Febra glandulară este o infecție virală frecventă care provoacă oboseală, împreună cu febră, dureri în gât și glandele umflate. Cele mai multe cazuri apar la adolescenți și adulți tineri. Simptomele dispar de obicei în 4 până la 6 săptămâni, dar oboseala poate persista câteva luni.

Depresie

Pe lângă faptul că te face să te simți foarte trist, depresia te poate face și să te simți epuizat de energie. Te poate opri să adormi sau să te trezească dimineața devreme, ceea ce te face să te simți mai obosit în timpul zilei.

Anxietate

Senzația de anxietate este uneori perfect normală. Dar unii oameni au constant sentimente de anxietate incontrolabile care sunt atât de puternice încât le afectează viața de zi cu zi.

Medicii numesc această tulburare de anxietate generalizată (TAG). Este o afecțiune comună, care afectează puțin mai multe femei decât bărbați. Pe lângă faptul că se simt îngrijorați și iritabili, persoanele cu GAD se simt adesea obosiți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net