Top remedii pentru o piele strălucitoare

Ultima actualizare:

Pielea ta este cel mai mare organ pe care îl ai, așa că vrei să ai grijă de ea. Pielea strălucitoare este de obicei văzută ca un semn de sănătate și vitalitate. Pe de altă parte, pielea plictisitoare sau uscată te poate face să te simți mai puțin bine.

Pielea strălucitoare este de obicei văzută ca un semn de sănătate și vitalitate. Foto: Click
Pielea strălucitoare este de obicei văzută ca un semn de sănătate și vitalitate. Foto: Click

Iată 10 produse și modificări ale stilului de viață pe care le poți implementa ca parte a rutinei tale de frumusețe și îngrijire a pielii. Cea mai bună parte? Probabil că aveți deja tot ce aveți nevoie în cămară, bucătărie sau dulapul cu medicamente.

1. Calmează pielea cu ulei de cocos 

Uleiul de cocos are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și de vindecare. Dar utilizarea uleiului de cocos pe față poate să nu funcționeze pentru fiecare tip de piele. Nu utilizați dacă aveți alergii la nuca de cocos. Dacă îl puteți aplica fără să vă provoace iritare, poate fi folosit în mai multe moduri.

Puteți folosi ulei de cocos pentru: demachere, calmearea pielii și promovarea pielii cu aspect de rouă, care este care este sănătoasă sub stratul de suprafață

Uleiul de cocos este un bun hidratant. Încercați să masați o cantitate mică de ulei de cocos pe față. Lăsați-l să se înmoaie câteva minute înainte de a vă spăla cu demachiantul obișnuit.

2. Folosește aloe vera pentru a menține pielea puternică și sănătoasă

Aloe vera are proprietăți vindecătoare și poate stimula creșterea celulelor noi. De asemenea, calmează și hidratează fără a înfunda porii. Folosirea aloe vera după ce v-ați spălat pe față în fiecare zi poate oferi pielii o strălucire sănătoasă.

Este posibil să fii alergic la aloe vera. Testează mai întâi frecând o cantitate mică pe antebraț și dacă nu există nicio reacție în 24 de ore, ar trebui să fie sigur de utilizat.

3. Hidratează-te corespunzător după ce te-ai spălat pe față

Hidratează-ți pielea cu produse care blochează umiditatea, promovează vindecarea și au proprietăți antioxidante pentru a încuraja un aspect strălucitor și tineresc. Nu vă exfoliați pielea când se simte uscată și nu omiteți crema hidratantă doar pentru că fața se simte grasă.

Aplicați cremă hidratantă pe piele când este încă udă după duș sau după clătirea feței. Acest lucru va bloca umiditatea suplimentară, mai degrabă decât să lucreze la nivel de suprafață pentru a vă face fața să se simtă netedă.

4. Poartă cremă de protecție solară zilnic

Purtarea de protecție solară cu un SPF de 15 sau mai mare poate preveni cancerul de piele. Menținerea pielii ferită de razele UV dăunătoare protejează și împotriva fotoîmbătrânirii, care este procesul de îmbătrânire a pielii. Asigură-te că aplici un produs cu protecție solară în fiecare dimineață, chiar și în zilele în care plouă sau cerul este înnorat, scriu cei de la Healthline.

5. Găsește o rutină de curățare care să funcționeze

Nu doriți să vă răpiți pielea de umiditate spălând-o prea des și nu doriți să vă încurajați porii să producă prea mult ulei suplimentar pentru a compensa spălarea prea multă. Spălarea feței după ce ai transpirat, la prima oră dimineața și chiar înainte de culcare este de obicei locul ideal pentru o piele sănătoasă.

6. Evitați fumatul și fumatul pasiv

Când vă expuneți pielea la fumul de țigară, vă acoperiți fața cu tot felul de toxine chimice. Acest lucru crește stresul oxidativ din celulele pielii, ceea ce duce la o piele îmbătrânită prematur. Dacă fumezi, consideră-ți pielea ca un alt motiv important pentru a renunța.

7. Bea mai multă apă

Pielea ta este formată din celule care au nevoie de apă pentru a funcționa bine. Legătura cu apă potabilă și pielea sănătoasă este încă în curs de desfășurare, dar cel puțin un studiu din 2015 a concluzionat că există o legătură strânsă între a bea mai multă apă și a avea o piele mai sănătoasă.

Țintește-te pentru cel puțin opt pahare de apă pe zi.

8. Mânâncă sănătos pentru a hrăni pielea

O dietă bogată în fructe și legume va crește vitaminele și antioxidanții din organism. Potrivit Clinicii Mayo, consumul de grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiurile de pește, și evitarea alimentelor procesate cu mulți conservanți pot avea o legătură directă cu pielea cu aspect mai sănătos.

9. Ia probiotice

Suplimentele probiotice întăresc sistemul imunitar, îmbunătățește digestia, reduce balonarea și inflamația în tractul digestiv. Potrivit unui studiu din 2014, probioticele pot contribui la un păr sănătos și la o piele vizibil strălucitoare.

10. Scurtează dușul

Aburul și căldura pot deschide porii și te pot ajuta să scapi de toxine. Dar apa fierbinte peste piele mai mult de câteva minute la un moment dat poate îndepărta uleiul de pe piele, lăsând-o să arate obosită și plictisitoare. Încercați să minimizați expunerea pielii la apa extrem de fierbinte.

De asemenea, puteți lua în considerare răcirea temperaturii în ultima parte a dușului pentru a îmbunătăți circulația, ceea ce poate oferi feței un aspect mai tonifiat și mai tineresc. Ca un beneficiu suplimentar, acest lucru ar putea chiar să vă întărească sistemul imunitar.

A acorda atenție pielii tale este o formă de auto-îngrijire. Uneori, stresul, deficiențele nutriționale, dezechilibrele hormonale și alte condiții de sănătate pot face ca obținerea pielii strălucitoare să fie mai dificilă.

Discutați cu dermatologul dacă sunteți îngrijorat de felul în care arată pielea dvs. Pielea ternă, uscată, descuamată sau pete poate fi un simptom al altor afecțiuni de sănătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net