Tot ce trebuie să ştii despre prezervativ

Considerate un mijloc sigur de protecţie împotriva sarcinilor nedorite, dar şi a bolilor cu transmitere sexuală, prezervativele aduc beneficii atâta timp cât sunt folosite corect. „Prezervativul are un rol dublu când vine vorba de funcţionare şi asta le spun mereu pacienţilor. El salvează vieţi, prin faptul că poate preveni mai multe afecţiuni, dar îi ajută şi pe bărbaţi să-şi crească performanţele sexuale. Mai exact, inelul de la baza prezervativului ajută la menţinerea pentru mai mult timp a erecţiei, ceea ce prelungeşte şi actul sexual", spune Iuliana Mirela Balteş, medic de planificare familială în cadrul Complexului Multifuncţional „Caraiman" din Bucureşti.

Soluţii rapide pentru «situaţii extreme»

Din grabă sau din neatenţie, multe din cupluri ajung să folosească prezervativul după ce actul sexual a început. Rezultatele unui studiu, publicat în 2012 în Jurnalul Sănătăţii Sexuale, au arătat că aproximativ 25% dintre cuplurile care folosesc prezervativ ajung să-l aplice în timpul actului sexual, înainte de momentul ejaculării.

Chiar dacă bărbatul nu simte că se apropie momentul ejaculării, penetrarea fără prezervativ creşte semnificativ riscul de transmitere a bolilor cu transmitere sexuală, atenţionează specialiştii. În cazul în care prezervativul se rupe, deşi situaţiile sunt rar întâlnite, „rezolvările" trebuie să fie rapide.

„Într-o astfel de situaţie, primul lucru pe care trebuie să-l facă partenerii este toaleta organelor genitale cu apă şi săpun. Indicat este şi ca partenera să aplice imediat în vagin un spermicid, sub formă de gel sau cremă. Astfel, scade riscul de transmitere a bolilor sexuale. O altă soluţie rapidă la trebuie să apeleze femeia este contracepţia de urgenţă", recomandă medicul Iuliana Balteş.

Protejează parţial în cazul verucilor genitale

Folosit corect, prezervativul protejează în proporţie de 97% de bolile cu trasmitere sexuală, inclusiv HIV/SIDA, şi de sarcinele nedorite. În urma mai multor studii, specialiştii în domeniu au ajuns la concluzia că el oferă protecţie şi în cazul infecţiei cu HPV (virusurile papiloma umane), dar nu în totalitate.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
cristian tudor popescu arșinel png
andreea marin si cove jpg
woman 4214744 1920 jpg
cub anamaria prodan animat gif
david si victoria beckham
T 55 jpg
gaz gaze energei conducte gazoduct foto shutterstock
image
image
image
image
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta
Louis Mountbatten foto wikipedia jpg
3 cafea shutterstock 1928433047 jpg jpeg
copii sechestrati