Tratează depresia cu sunătoare!
Nu mai faci faţă ritmului alert în care trăieşti? Stresul te doboară? Eşti într-o continuă indispoziţie? Fă-ţi un ceai de sunătoare şi vei vedea cum îţi revine pofta de viaţă şi zâmbetul!
Sunătoarea are multiple efecte benefice asupra organismului. Este folosită ca remediu naturist în tratarea arsurilor, a inflamaţiilor şi a iritaţiilor. Aşadar, are proprietăţi sedative, antiseptice, astringent, antiinflamatoare şi cicatrizante. Însă, consumând ceai de sunătoare, vei simţi cum stările de anxietate, de insomnie şi nervozitate aproape că dispar.
Explicaţia? Sunătoarea creşte cantitatea de serotonină (substanţa care asigură buna dispoziţie) şi scade nivelul de cortizon (hormonul stresului). Numeroase studii au demonstrat că este cel mai puternic antidepresiv natural.
Este recomandată pentru stări de teamă, tensiune şi stres. Datorita unei substanţe cu proprietăţi sedative este eficientă mai ales pentru persoanele cu stări depresive. Sunătoarea mai contribuie la funcţionarea normală a sistemului digestiv, deoarece stimulează bila, protejează mucoasa gastrică şi reduce spasmele. Sub formă de gargară tratează cu succes inflamaţiile gâtului, gingiilor şi ganglionilor. În plus, datorită proprietăţilor antivirale şi antibiotice, ajută la tratarea răcelii, sinuzitei şi bronşitei.
Cum se prepară ceaiul de sunătoare
• Infuzia: în 200 ml apă clocotită se pune o linguriţă de plantă mărunţită, se lasă la infuzat 15-20 minute şi se strecoară. Se beau 2 căni de ceai pe zi, dimineaţa şi seara. Se tratează bila leneşă, enterocolita, gastrita hiperacidă, ulcerul gastric, hepatita cronică şi colecistita.
• Tinctura de sunătoare tratează hipertensiunea arterială, menopauza, stările de nervozitate şi irascibilitate. Se recomandă consumul a câteva picături după fiecare masă.