Tratează naturist răcelile de vară
Răcelile în sezonul cald pot fi produse de aparatele de aer condiționat, deoarece acestea scad umiditatea aerului. Astfel, aerul usucă pasajele nazale, permițând virusurilor să se dezvolte. Călătoriile, de asemenea, contribuie la răcelile de vară pentru că turiștii sunt expuși la virusuri noi, cu care nu sunt obișnuiți. Iată câteva remedii naturiste care te vor pune pe picioare în caz de îmbolnăvire!
Ghimbirul vindecă răceala de vară pentru că este un antiviral natural. Ceaiul de ghimbir poate fi preparat din ghimbir proaspăt sau uscat și se consumă cald pentru a curăța sinusurile și pentru a reduce inflamația țesuturilor, potrivit www.tratamente-naturiste.org.
Gargara cu sare și turmeric hidratează mucoasa gâtului și ajută la recuperarea după o răceală de vară. Este deosebit de importantă mai ales pentru că vremea caldă și aerul condiționat duc la uscarea țesutului moale și umed care îmbracă orificiile de deschidere ale gurii, nasului și gâtului. Faceți gargară o dată la fiecare 3-4 ore cu lingură de sare (opțional o linguriță de turmeric), în amestec cu 200 ml de apă caldă. Un amestec de turmeric cu apă caldă va fi folosit în același fel, dar poate fi înghițit.
Vitamina C și echinaceea. Vitamina C reduce frecvența și severitatea răcelii obișnuite. Doza recomandată de cele mai multe studii este de 1000 mg pe zi, dar pentru că vitamina C este eliminată rapid din corp, este indicat să administrați 3 doze zilnice de câte 300 mg. Organismul uman nu își produce propria vitamina C, iar acest nutrient vital este un important antioxidant, ajutând la distrugerea radicalilor liberi. Doze ridicate de vitamina C (până la 5000 mg/zi) pot fi de ajutor în lupta cu răcelile de vară. De asemenea, a fost demonstrat că echinaceea amplifică reacția sistemului imunitar la răceală.