Trebuie să știți că pătrunjelul este o plantă miraculoasă

Ultima actualizare:

    Pătrunjelul  alungă durerile articulare și ține în loc dezvoltarea tumorilorSursa foto: Click.ro
Pătrunjelul alungă durerile articulare și ține în loc dezvoltarea tumorilorSursa foto: Click.ro

Medicina naturistă recomandă pătrunjelul pentru o diversitate de boli, iar această plantă este complet nedăunătoare. În timp, numeroși bolnavi au constatat că un ceai de pătrunjel este un remediu neașteptat pentru dureri articulare, întărește dinții slăbiți, revigorează vederea, combate alergiile și inhibă dezvoltarea tumorilor în organism.

În medicina naturistă, pătrunjelul "întărește dinții slăbiți", ceea ce se confirmă științific, deoarece pătrunjelul conține  22. 500 unități de Vitamina A la 30 gr., de patru ori mai multă Vitamina C, în comparație cu aceeași cantitate de portocale, având și un conținut de fier mult mai mare decât cel de spanac ( 7,73 mg per 30 gr, față de 1,2 mg, cât are spanacul). 

Pentru canceroși, pătrunjelul are efecte benefice grozave. Câteva fire de pătrunjel conțin atâta vitamina A cât un sfert de lingură de ulei din ficat de cod, susțin specialiștii. De asemenea, aceeași cantitate de pătrunjel conține două treimi de Vitamina C  cât o portocală întreagă.  Desigur, s-a constatat că pătrunjelul este bogat într-un aminoacid important, histidina, care inhibă  dezvoltarea tumorilor în organism. Totodată, despre Vitaminele A și C cercetătorii susțin că aceste  vitamine  sunt substanțe  hrănitoare în bătălia cu cancerul.

Pătrunjelul alungă alergiile

”Dacă este consumat sub formă de salată, pătrunjelul alungă manifestările provocate de  alergiile aeriene; studiile , au scos la iveală că această verdeață inhibă alergiile aeriene, care provoacă strănutul. Numeroasele cercetări au mai scos la iveală un alt avantaj al consumului de pătrunjel:  el inhibă  secreția histaminei, o substanță chimică a organismului care declanșează simptomele specifice  alergiei. Ceaiul de pătrunjel conține apiol, substanță  care ușurează  numeroase cazuri  de reumatisme, în cazul femeilor, după vârsta de 45 de ani” și în unele forme de reumatism la bărbații vârstnici, precizează fitoterapeuta Maria Niculescu.   

image
image
image
image
image
image
maidanez caini agresivi caine foto gheorghe florin 8 1170x644 jpeg
Masini pe autostrada in Austria FOTO Shutterstock
6 front Carmina Dragomir jpg
refugiati Chilieni FOTO Flotrentina Peria agerpres jpeg
beneficii consum oua 790x460 jpg
politie jpg