Tromboza venoasă profundă se tratează minim invaziv și în România

Ultima actualizare:

Tromboza venoasă profundă, boala despre care toată lumea spune că nu se poate trata în România, are vindecare sigură și în țara noastră. Dr. Florin Bloj, medic radiolog intervenționist, semnalează că leacul constă într-o procedură minim invazivă de radiologie intervențională. 

Dr. Florin Bloj
Dr. Florin Bloj

Boala are o incidență de 30% la nivel mondial, în rândul persoanelor active și, mai nou, se poate trata și în țara noastră, prin proceduri endovasculare de radiologie intervențională. Dr. Florin Bloj spune că, indiferent de stadiul bolii, tratamentul poate avea o eficiență de 100%.

„Este un progres uriaș pentru medicina din România și ne dorim ca această boală să beneficieze și la noi de proceduri de tratare ca în țările dezvoltate, mai ales că nedepistată și netratată, tromboza venoasă profundă poate avea efecte fatale, complicații sau afectări serioase ale calității vieții pe termen lung.”, declară dr. Bloj, unul dintre primii doctori români care au tratat minim-invaziv tromboza venoasă profundă.

Care sunt cauzele trombozei venoase profunde

Ca și cauze care duc la îmbolnăvirea de tromboză venoasă profundă, amintim obezitate, sedentarism, traumatisme, stat multe ore în picioare, fumat, sarcină sau diverse tratamente medicamentoase îndelungate. Însă, în țara noastră, diagnosticarea este mai deficitară, astfel încât puțini pacienți suferinzi află că această boală este cauza care le aduce atâta suferință fizică.

Potrivit medicului Florin Bloj, boala se poate diagnostica în urma unei ecografii Doppler. Dar și dacă observați edeme la nivelul membrului inferior sau dacă vă doare gamba și aveți tegumentele calde, înroșite sau decolorate, trebuie să apelați urgent la medic: la cardiologie, angiologie sau medicină internă.

Tratamentul prin care se vindecă boala 

După ce este diagnosticată, tratamentul standard în aceasta boală, în România, este reprezentat de anticoagulante în doză mare și purtarea ciorapilor compresivi.

„Acești pacienți trebuie să știe că acum, boala despre care toată lumea spune că nu se poate trata în România, are vindecare modernă și sigură, printr-o procedură minim invazivă de radiologie intervențională, prin care se dizolvă trombul complet și pe loc, sub control angiografic, procedură care se poate realiza la cele mai înalte standarde medicale în diverse clinici din Capitală.”, subliniaza dr. Florin Bloj, care a diagnosticat și tratat zeci de cazuri de tromboză venoasă profundă, aflate în diverse stadii de evoluție, atât acute, cât și cronicizate de peste 7-8 ani.

Fără tratament, duce la complicații grave

Netratată imediat, tromboza venoasă profundă poate duce, conform dr. Florin Bloj, la trombembolism pulmonar care poate fi fatal pentru pacient. De asemenea, medicul avertizează și asupra faptului că, dacă boala este tratată ineficient sau incorect, ea duce la cronicizare și la sindrom posttrombotic care afectează calitatea vieții. Poate duce la imobilitate, imposibilitatea de a munci sau suferință fizică continuă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaje foto alohotels ro jpeg
image
image
image
image
image
image
„Salvatorul de biserici“  Cum l a convins inginerul Eugeniu Iordăchescu pe Nicolae Ceauşescu să nu demoleze lăcaşurile de cult în anii ’80  jpeg
Fostul combinat din Călan  Sursa  Ilustrate circulate   (1) jpg
Methoni jpg
par vopsit jpg
cascada urlatoarea jpg
Edgar Allan Poe by Vallotton jpg jpeg
adolf hitler jpg
joe biden nato summit zelenski profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net