Tusea seacă trece cu ceai de ceapă
Indiferent dacă este un ultim zvâc al unei răceli sau un simptom al unei alergii de sezon, tusea seacă este foarte supărătoare. Revista „Click! pentru femei“ îţi spune cum poţi scăpa de ea.
Sirop de pătlagină. Pătlagina este bogată în mucilagii şi tanin, ceea ce o face ideală în tratarea tusei uscate. Cel mai eficient leac pe bază de pătlagină este siropul. Se obţine din frunze de pătlagină proaspete, cât iei în doi pumni. Le dai prin blender, apoi torni peste amestecul obţinut un pahar cu apă clocotită, pui patru-cinci linguri de miere şi fierbi amestecul, aproximativ zece minute. Iei câte o linguriţă de sirop, de trei ori pe zi, până când tusea seacă dispare.
Ceai de ceapă. Ceapa este un alt leac la îndemână împotriva tusei, datorită proprietăţilor calmante şi antiseptice. Pui la fiert o ceapă potrivită, un sfert de oră. Când se răceşte ceaiul, îl îndulceşti cu una sau două linguriţe de miere. Poţi adăuga şi o felie de lămâie, pentru ca gustul să fie mai plăcut. Bei câte o cană, de trei-patru ori pe zi, până când scapi de problemă.
Suc de morcov. Tusea uscată poate fi ameliorată şi cu ajutorul morcovilor. Aceştia au un conţinut bogat de vitamine şi minerale, grăbind vindecarea infecţiilor ORL, care sunt răspunzătoare pentru apariţia acestui simptom neplăcut. Bea zilnic câte două pahare de suc de morcov proaspăt, la temperatura camerei.
Infuzie de scai vânăt. Un leac eficient împotriva tusei seci este ceaiul de scai vânăt, plantă cu puternice proprietăţi calmante şi antitusive.Ca să îl obţii, torni o cană de apă clocotită peste o linguriţă de plantă mărunţită. Laşi la infuzat un sfert de oră, apoi strecori. Bei o cană pe zi.