Uite de ce riști să te îmbolnăvești dacă mănânci aceste alimente reîncălzite!

Care sunt alimentele care nu trebuie reîncălzite niciodată dacă ținem la sănătatea noastră. Verifică lista pentru a nu face și tu greșeala!

Care sunt alimentele care nu trebuie reîncălzite Foto: Pixabay
Care sunt alimentele care nu trebuie reîncălzite Foto: Pixabay

Deși avem mai mereu tendința de a găti mai mult decât avem nevoie pentru o masă în familie, gândindu-ne că mâncarea care ne rămâne poate fi la fel de bună și a doua zi, ar trebui să luăm în consderare și lista alimentelor care, odată reîncălzite, devin nocive pentru organism!

Ce alimente nu trebuie reîncălzite și de ce

Multe alimente pot deveni toxice pentru organism atunci când ating din nou temperaturi mari, așadar este bine să ne ferim de ele pe cât posibil. Pe lângă faptul că adată răcite, băgate la frigider și mai apoi reîncălizite acestea își pierd și din gust, există și riscul să devină cancerigene. Iată care sunt acestea și cum să le reutilizați fără să le mai încălziți!

Puiul

Atunci când este reîncălzit, proteina din pui benefică organismului îşi schimbă formula, lucru care poate cauza probleme digestive. Astfel, restul de pui rămas de la o masă poate fi folosit în salate sau sandvişuri, fără să fie reîncălzit. O altă soluție este încălzirea lui pe aragaz sau la cuptor, dar nu la temperatură ridicată.

Ouăle

Ouăle urmează aceeași regulă. Omleta sau ouăle fierte nu mai pot fi din nou încălzite, ca să nu distrugem proteina din componenţa lor. În schimb, putem folosi ouăle fierte rămase pentru a face o salată, ele fiind astfel bune și reci.

Cartofii

Deși atunci când sunt prăjiți devin favoriții tuturor, cel mai bine este să mâncăm cartofii cât sunt calzi, pentru a evita reîncălzirea lor ulterioară. Aceasta poate da naştere apariţiei botulismului, o toxiinfecţie alimentară cauzată de o bacterie care poate afecta grav sistemul nervos şi muscular. Dacă se răcesc, cartofii fierți pot fi folosiți într-o salată orientală, iar cei prăjiţi pot fi gătiţi din nou într-o tigaie plată, la foc mic.

Spanacul

Reîncălzit, spanacul îşi transformă nitraţii conţinuţi în nitriţi, iar aceştia din urmă pot fi cancerigeni. Dacă vreă să te bucuri și mai încolo de spanacul rămas în farfurie, răceşte resturile repede şi păstrează-le la o temperatură de numai 5 grade Celsius pentru a împiedica producţia de nitriţi.

Uleiul

Uleiul trebuie pus la flacără mică din start. Acesta, chiar şi dacă a fost gătit la o temperatură joasă, nu mai poate fi refolosit, din cauza fumului toxic pe care-l emană şi a radicalilor liberi, ce pot contribui la declanşarea unor boli precum diabetul, Parkinson, Alzheimer, cancerul, atacul cerebral sau infarctul. Așadar, gândiți-vă de două ori înainte de a comanda produse de tip fastfood, unde uleiul este, de cele mai multe ori, refolosit.

Orezul

 Reîncălzirea orezului, în special la microunde, ar trebui să vă iasă din obișnuință. Orezul conţine spori de bacterie Bacillus cereus, care nu sunt distruşi prin gătire. Atunci când lăsăm orezul la temperatura camerei după fierbere, aceste bacterii se înmulţesc, iar odată mâncat poate provoca simptome precum vărsăturile şi diareea sau intoxicație alimentară. Faptul că îl băgați la microunde nu va distruge bacteriile formate prin răcire. Astfel, el trebuie consumat doar cât este proaspăt gătit, informează clicksanatate.ro.

De asemenea, această regulă se poate aplica pentru toată mâncarea. Microundele nu încălzeşte alimentele în mod uniform, iar zonele rămase reci favorizează înmulţirea bacteriilor. În locul lui, ați putea folosi cuptorul pentru a încălzi alimentele.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net