Usturoiul ţine infecţiile departe
Ultima actualizare:
Multe alimente te protejează de agenţii patogeni din mediul înconjurător. Ele fortifică sistemul imunitar, alungă virusurile, bacteriile şi fungii şi accelerează vindecarea. Iată câteva dintre alimentele care te apără de infecţii!
- Scorţişoara este un condiment cu proprietăţi antibacteriene, antioxidante şi antifungice, care poate preveni apariţia unor boli şi poate contribui la îmbunătăţirea stării generale de sănătate.
- Usturoiul ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi şi să elimine toxinele. El reduce efectele îmbătrânirii, are calităţi antioxidante şi antiinflamatoare. Totodată, efectul antibiotic poate preveni şi trata infecţiile, fără să afecteze bacteriile sănătoase.
- Ghimbirul deţine o varietate de proprietăţi antibacteriene, antivirale şi antifungice şi este cunoscut ca antioxidant şi stimulant al sistemului digestiv.
- Mierea are proprietăţi antioxidante, antiseptice şi antiinflamatoare care permit combaterea infecţiilor virale, bacteriene şi fungice.
- Piperul negru este apreciat pentru efectele antioxidante, antiinflamatorii şi antibacteriene. Boabele de piper negru conţin piperina, un compus cu proprietăţi analgezice, de combatere a febrei şi a durerilor provocate de infecţii virale sau bacteriene.
- Propolisul este un produs cu o deosebită acţiune antibiotică, antiseptică şi antivirală. Proprietăţile sale terapeutice pot trata nu mai puţin de 200 de afecţiuni.
- Echinaceea este una dintre cele mai eficiente plante care întăreşte sistemul imunitar şi tratează infecţiile. Este un remediu excelent împotriva virozelor respiratorii, bronşitelor şi a altor infecţii.
- Nuca de cocos este bogată în fibre, vitamine şi minerale. Are acţiune antibacteriană, antivirală şi antifungică.
- Ceapa conţine numeroase vitamine şi minerale esenţiale, precum şi substanţe naturale cu proprietăţi antiseptice, antibiotice şi antiinflamatoare.
- Cuişoarele sunt recunoscute pentru efectele puternic antioxidante, antivirale, antibacteriene şi antiseptice. Ele îmbunătăţesc digestia şi menţine sănătatea intestinală.