Vaccinul ├«mpotriva variolei maimu╚Ťei a fost autorizat de c─âtre UE

La o zi dup─â ce Organiza╚Ťia Mondial─â a S─ân─ât─â╚Ťii a decretat c─â variola maimu╚Ťei este o urgen╚Ť─â sanital─â de nivel interna╚Ťional, Comisia European─â a decis s─â aprobe comercializarea vaccinului Imvanex ca m─âsur─â de protec╚Ťie medical─â ├«mpotriva variolei maimu╚Ťei.┬á

image
Vaccinul ├«mpotriva variolei maimu╚Ťei a fost autoricat de c─âtre UE

Vaccinul bavarez, singurul care a c├ó╚Ötigat aprobarea pentru prevenirea bolii variolei maimu╚Ťelor ├«n Statele Unite ╚Öi Canada, a fost p├ón─â acum aprobat ├«n UE doar pentru tratarea variolei. Cu toate acestea, compania a furnizat vaccinul mai multor ╚Ť─âri din UE ├«n timpul actualului focar de variol─â a maimu╚Ťei.

Cite╚Öte ╚Öi: Variola maimu╚Ťei a devenit urgen╚Ť─â sanitar─â interna╚Ťional─â┬á

Compania produc─âtoare a vaccinului a subliniat faptul c─â vaccinul va putea fi disponibil ├«n┬átoate statele membre ale Uniunii Europene, precum ╚Öi ├«n Islanda, Liechtenstein ╚Öi Norvegia. Conform comunicatului emis de c─âtre companie, dezvoltarea vaccinului a putut fi posibil─â datorit─â investi╚Ťiilor financiare f─âcute de c─âtre Statele Unite ale Americii ├«n ultimele dou─â decenii.┬á

Principalele simptome ale ├«mboln─âvirii cu variola maimu╚Ťei 

Variola maimuţei este o boală infecţioasă care se transmite prin intermediul fluidelor corporale.

Semnele clinice ale bolii includ erupţii pe piele asemănătoare pojarului, febră, dureri de cap, dureri de spate, ganglioni limfatici umflaţi, frisoane, oboseală.

Variola maimu┼úei nu este la fel de periculoas─â precum este COVID-19. Nu se r─âsp├ónde┼čte ┼či nu sufer─â muta┼úii la fel de repede precum coronavirusul. Nu se transmite la fel de u┼čor precum coronavirusul. Transmitera necesit─â contact prelungit cu un individ infectat sau cu obiectele sale recent contaminate.

Vezi ╚Öi: 10 lucruri importante despre variola maimu╚Ťei┬á

Variola maimu╚Ťei, depistat─â ├«n 75 de ╚Ť─âri 

Variola maimu╚Ťei a fost depistat─â ├«n peste 75 de ╚Ť─âri, ├«ns─â Europa este considerat─â principala zon─â ├«n care se manifest─â.

Spania a înregistrat, până la ora actuală, peste 2.800 de cazuri, în timp ce în România au fost depistate doar 20. În Statele Unite ale Americii au fost depistate două cazuri de îmbolnăvire în rândul copiilor.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!

FotoJet jpg
FotoJet (4) jpg
David Popovici, EPA jpg
FotoJet (1) jpg
Dorian Popa
sotie cumpanasu jpg
cristina rus accident 2 JPG
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto1 vaci jpg
foto 1   h 56735691 jpg
Bani - lei - plata rata - facturi FOTO Shutterstock
calendar ortodox 2021 18 august flor si lavru ermil serapion si polien manastirea sucevita jpeg
pensionari jpeg
catedrala 3 jpg