Vişinele te ajută să te odihneşti. Mai mult, au numeroase beneficii pentru sănătate
Extrem de apreciate pentru aroma lor specifică şi pentru beneficiile nutriţionale, vişinele sunt de obicei folosite în prăjituri, gemuri sau diverse băuturi. Află ce beneficii aduc organismului tău aceste superfructe!
Vişinele conţin vitaminele A şi C şi cantităţi mici de sodiu, proteine, calciu, acid folic şi fier şi au o serie de beneficii pentru sănătate. Unele cercetări au arătat că vişinele conţin antioxidanţi, cum ar fi acidul elagic şi quercetina, care pot lupta împotriva celulelor canceroase. Aceste fructe sunt, de asemenea, o sursă de melatonină, care ar putea ajuta la protejarea organismului de cancerul de sân. Aceşti antioxidanţi au rolul de a căuta şi de a neutraliza radicalii liberi şi alte substanţe nedorite care pot duce la inflamaţii cronice şi boli.
Sunt utile în artrită
Consumul de vişine este asociat cu nivelurile reduse de oxid nitric, un compus asociat cu osteoartrita şi artrita reumatoidă. Studiile că toţi cei care mănâncă vişine zilnic au un risc de atacuri de gută cu 35 la sută mai mic, spre deosebire de cei care nu servesc aceste fructe. De asemenea, flavonoizii conţinuţi ajută la scăderea acidului uric, al cărui nivel crescut poate duce la apariţia artritei.
Te ajută să te odihneşti
Când insomnia nu îţi da pace, ai în vişine un aliat de nădejde. Îmbunătăţesc calitatea somnului şi previn stările de nervozitate, de aceea acţionează că un somnifer uşor. Le poţi mânca cu două-trei ore înainte să mergi la culcare. Poţi bea şi un pahar cu suc proaspăt de vişine, în fiecare dimineaţă, cel puţin două săptămâni.
Îmbunătăţesc memoria
Scapi de problemele cu memoria şi îţi îmbunătăţeşti concentrarea dacă ai grijă să mănânci cât de des poţi vişine, chiar şi sub formă de compot. Antioxidanţii care se găsesc în aceste fructe şi-au dovedit eficienţa în ceea ce priveşte bună funcţionare a creierului, îmbunătăţind funcţiile cognitive. Astfel, pot preveni şi apritia maladiei Alzheimer şi a bolii Parkinson.
Reduc nivelul de zahăr din sânge
Vişinele conţin antioxidanţi numiţi antocianine, coloranţi naturali care au numeroase beneficii pentru sănătate. Unul dintre acestea este reglarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce le face ideale de consumat de către persoanele care suferă de diabet.
Scad riscul bolilor de inimă
Vişinele ajută la reglarea grăsimii şi a glucozei la pacienţii cu sindrom metabolic. Cercetările efectate sugerează că ele pot reduce riscul de accident vascular cerebral, căci ajută la o bună circulaţie sangvină şi la reglarea tensiunii arteriale.
Scad riscul de cancer la colon
Fiind o sursă importantă de fibre, ajută la o bună digestie, arată mai multe studii. Te ajută să previi obezitatea, care, potrivit oamenilor de ştiinţă, creşte riscul cancerului de colon, dar şi a altor tipuri de cancer, conform sfatulmedicului.ro.