Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă! Singurul aliment sănătos cu care putem înlocui zahărul

În ziua de astăzi, zahărul este un ingredient tot mai comun, pe care mulți dintre noi ajungem să îl consumăm în exces. Din păcate, el poate fi și foarte periculos pentru sănătate, motiv pentru care este important să căutăm alternative mai sănătoase pentru a ne îndulci preparatele și băuturile. Din fericire, renumitul medic Vlad Ciurea ne spune exact la ce vom putea apela!

Mierea poate înlocui zahărul
Mierea poate înlocui zahărul

Zahărul este un ingredient pe care îl găsim astăzi în mai toate produsele pe care le cumpărăm din magazine. Iar, pe termen lung, consumul în exces de zahăr ne va provoca probleme grave de sănătate, de care nu vom ști cum să scăpăm cât mai repede. Din acest motiv, este important să știm că cel mai bine este să prevenim apariția unei probleme, decât să încercăm, poate chiar în zadar, să o tratăm după ce deja a apărut.

Iar atunci când vine vorba despre eliminarea zahărului din dieta noastră, există, din fericire, o alternativă simplă la care putem apela! Aceasta este mult mai sănătoasă și ne va îndulci la fel de eficient preparatele și băuturile!

Mierea poate înlocui cu succes zahărul

Potrivit medicului Vlad Ciurea, zahărul rafinat are efecte similare cu cele ale unui drog, fiind și toxic pentru organism. Din acest motiv, el ar trebui eliminat cât mai mult din dieta noastră.

„Zahărul rafinat este un toxic pentru organism, este un drog. Nu se mai poate! Afectează în primul rând creierul copiilor. Îi stimulează pentru o oră, două și după aceea scad”, spune medicul Vlad Ciurea, invitat la emisiunea iThink.

Zahărul trebuie eliminat treptat din dietă

Potrivit specialistului, zahărul ar trebui eliminat treptat din dieta noastră. Iar în locul lui, mierea este alegerea perfectă pentru a îndulci băuturile și preparatele pe care le vom pregăti! În plus, mierea are și proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene, așa că va susține sistemul imunitar.

„Mierea nu trebuie pusă în lichide fierbinți, pentru că își pierde calitățile. Nu mai are enzime. Se schimbă și, de fapt, devine un produs nociv. Deci nu în ceai fierbinte. Se pune în ceaiul călduț sau o linguriță dimineața”, mai spune Vlad Ciurea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Dansul matki Foto Wikimedia Commons dms jpg
calendarr istock jpg
Timisoara  Foto Primăria Timișoara Facebook jpg
Alegeri importante în România, Polonia și Portugalia FOTO Shutterstock jpg
pisica pepper jpg
Plajă la Eforie Nord FOTO Shutterstock
plasa geam istock jpg
gradinarit jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net