Cum să faci foi de plăcintă acasă. Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi neapărat: „Altfel se lipesc”
Indiferent despre ce fel de rețetă ar fi vorba, aceasta va fi mult mai bună atunci când toate ingredientele sunt proaspete. Iar în cazul plăcintei, este important să pregătim foile în casă, din ingrediente naturale, pentru ca preparatul final să aibă un gust bun și tradițional!

Din fericire, nu vom avea nevoie decât de câteva ingrediente simple pentru a pregăti foi de plăcintă tradiționale! Este o rețetă simplă, care se pregătește ușor și apoi vom putea folosi aceste foi în orice fel de plăcintă dorim.
De ce ingrediente vom avea nevoie
Practic, pentru a pregăti foi de plăcintă delicioase, tradiționale, perfecte pentru orice rețetă, atunci nu vom avea nevoie decât de câteva ingrediente simple! Mai precis, este vorba despre aproximativ un kilogram de făină, o linguriță rasă de sare, 650 ml de apă caldă, două linguri de oțet, cât și două linguri de ulei.
Iar, nu în ultimul rând, vom mai avea nevoie și de un amestec de untură, unt și ulei. Aceste trei ingrediente trebuiesc folosite în proporții egale, iar, în total, acest amestec ar trebui să aibă cam 400 – 500 de grame. După ce am pregătit toate aceste ingrediente, putem începe să pregătim foile de plăcintă!
„Să fie untură din belșug între bucătile de aluat, altfel se lipesc”
Din fericire, acest aluat este foarte ușor de pregătit! Tot ce trebuie să facem este să frământăm cât mai bine aluatul format din apă, oțet, ulei, sare, cât și, evident, făină. Apoi, potrivit pofta-buna.com, acesta trebuie trântit de 50 de ori.
În interior, atunci când tăiem aluatul, trebuie să observăm bule de aer. Atunci când este suficient de moale și elastic, îl putem rupe în bucăți mai mici. În total, ar trebui să avem cam 8 – 10 bucăți, care se vor unge bine cu amestecul din trei ingrediente.
Acum, aluatul trebuie lăsat să se odihnească cam 30 de minute, după care îl vom întinde. Apoi, ar mai trebui lăsat să se odihnească încă 30 de minute, după care îl vom întinde din nou și îl vom putea folosi.
Iar un stat important la care trebuie să fim atenți este cantitatea de untură pe care o vom folosi! „Să fie untură din belșug între bucățile de aluat, altfel se lipesc”, ne sfătuiește, conform sursei citate, Gina Bradea.