O construcție impresionantă din vremea comunistă va fi readusă la viață. Lucrările încep de luna aceasta
De-a lungul perioadei comuniste, nenumărate proiecte de infrastructură au rămas abandonate, din diferite motive. Multe dintre acestea au fost complet uitate de către istorie, cât și de autoritățile de după 1989. Altele nu au mai fost necesare, deoarece în locul lor au fost proiectate noi soluții. Însă, un astfel de proiect ar putea fi readus la viață!

La decenii după căderea regimului comunist, o construcție importantă începută de Nicolae Ceaușescu ar putea fi readusă la viață. Vreme de ani de zile, aceasta a zăcut abandonată, uitată atât de istorie, cât și de autorități. Cu toate acestea, barajul Leșu din Munții Apuseni ar putea reveni pe lista priorităților pentru Guvern!
Vreme de aproximativ cinci decenii, acest baraj nu a mai primit nicio finanțare din partea autorităților, iar în ultimii zece ani, chiar și lacul a fost secat în întregime. Cu toate acestea, zona urmează să intre într-un proces complex de reabilitare, spre bucuria localnicilor!
Un baraj important ar putea fi readus la viață
Administrația Bazinală de Apă deja a confirmat faptul că licitația publică a fost finalizată. Mai mult decât atât, în luna mai vor începe lucrările de reabilitare, iar localnicii au primit cu entuziasm această veste dată de autorități.
„Finalizarea acestei proceduri în mai puțin de 30 de zile este rezultatul muncii profesioniste și dedicate a echipei A.B.A. Crișuri. Le mulțumesc colegilor pentru seriozitate, dar și tuturor miniștrilor și oamenilor de stat care au susținut acest proiect”, a explicat directorul instituției, Pásztor Sándor, potrivit informațiilor de la Bihoreanul.
Lucrările de reabilitare vor începe în luna mai
Pentru a putea readuce această structură la viață, a fost investită suma de 98.9 milioane de lei, fără TVA. Iar partea cea mai bună este faptul că lucrările ar trebui să se desfășoare destul de rapid. În aproximativ un an, barajul Leșu ar trebui să redevină funcțional.
Din cauza lipsei apei din acest baraj, localnicii au fost nevoiți să caute surse alternative. Situația acestora a fost considerată a fi îndeajuns de gravă încât autoritățile au decis să înceapă reabilitarea rapidă a barajului.