Scapă de aceste plante imediat! Sunt considerate otrăvitoare și nu trebuie să le ții în casă

Ultima actualizare:

Există mai multe plante otrăvitoare pe care ar trebui să evitați să le țineți în casă pentru a nu vă pune în pericol sănătatea dumneavoastră și a celor dragi. Pericolele asociate cu aceste plante pot varia de la iritații minore până la simptome grave și, în unele cazuri, pot fi letale. Dacă aveți copii mici, animale de companie sau persoane cu risc în casă este cu atât mai important să evitați aceste plante otrăvitoare sau să le țineți în locuri inaccesibile. Dacă suspectați o intoxicație cu plante, consultați imediat un doctor pentru ajutor medical de urgență. Iată câteva exemple de astfel de plante:

Există mai multe plante otrăvitoare pe care ar trebui să evitați să le țineți în casă. Foto: Click.
Există mai multe plante otrăvitoare pe care ar trebui să evitați să le țineți în casă. Foto: Click.

Ciclamen

Ciclamenul este o plantă de interior populară datorită florilor sale frumoase, dar toate părțile sale sunt toxice pentru consumul uman și pentru animalele de companie. Simptomele de intoxicație pot include vărsături, diaree și iritații cutanate.

Monstera (Monstera deliciosa)

Monstera este o plantă de interior apreciată pentru frunzele sale mari și perforate. Cu toate acestea, fructele sale imature conțin oxalat de calciu, care poate provoca iritații ale gurii și gâtului dacă sunt ingerate. Este mai bine să evitați să le lăsați la îndemâna copiilor mici sau a animalelor de companie.

Dieffenbachia

Această plantă are frunze frumoase, dar este cunoscută pentru conținutul său ridicat de cristale de oxalat de calciu, care pot provoca iritații grave ale gurii și buzelor, precum și umflarea limbii și a gâtului dacă este ingerată.

Oleander (Nerium oleander)

Oleanderul este o plantă decorativă de grădină, dar este extrem de toxic pentru oameni și animale de companie. Toate părțile sale conțin substanțe chimice periculoase care pot provoca simptome grave, cum ar fi tulburări ale ritmului cardiac, vărsături și chiar moarte.

Crinul-de-vale

Această plantă are flori parfumate, dar toate părțile sale sunt toxice și pot provoca simptome precum greață, vărsături și probleme cardiace dacă sunt ingerate.

În general, atunci când aveți plante de interior este important să vă informați cu privire la nivelul de toxicitate și să le mențineți în afara razei de acțiune a copiilor și animalelor de companie. În caz de ingestie accidentală sau expunere, consultați imediat un medic sau un veterinar, în funcție de circumstanțe. Siguranța trebuie să fie o prioritate atunci când aveți plante în casă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net