«Suntem urmăriţi tot timpul!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Săptămâna trecută a dezvăluit cum sunt stocate datele personale ale utilizatorilor de Internet din întreaga lume prin intermediul companiei americane Prism. Ieri, fostul agent CIA, Edward Snowden, de 29 de ani, a ieşit la lumină, dezvăluind că s-a ascuns în Hong Kong pentru a nu fi găsit de foştii săi colegi.

„Nu vreau să trăiesc într-o lume în care orice fac este înregistrat şi stocat", a declarat el în prima conferinţă de presă de după ce a ieşit din ascunzătoare. Snowden a recunoscut că el a fost "turnătorul" care a dat publicităţii dosare secrete Prism şi a obligat inclusiv administraţia prezidenţială să iasă în public cu declaraţii prin care să dezmintă informaţia. Pe lângă asigurările date de CIA, Google, Facebook, Skype, Yahoo, Hotmail şi aplicaţiile Microsoft, dezvăluirile făcute de fostul agent CIA, care câştiga pe an 200.000 de dolari, sunt şocante.

Firma Prism se ocupă cu strângerea şi stocarea informaţiilor personale a miliarde de utilizatori de Internet prin intermediul unui program numit Prism. El a făcut aceste declaraţii ziarelor "The Guardian" şi "Washington Post" înainte să se predea. E acuzat acum de trădare şi urmează să fie judecat. Conform declaraţiilor lui, pe servere sunt stocate date precum: locaţia utilizatorilor, conversaţii private, site-uri traficate, cumpărături on-line, fotografii, filme şi chiar conversaţii audio. Aceste informaţii sunt stocate pe servere ultra secrete, indexate şi utilizate împotriva celor care le-au generat.

Snowden, care a lucrat în cadrul Agenţiei Naţionale de Securitate din cadrul CIA, spune că nu se teme de consecinţele dezvăluirilor făcute de el. „Nu vreau ca lumea să fie îngrijorată de mine, ci de ceea ce le face lor guvernul SUA", a declarat el pentru „The Guardian".

Cum a fost prins

Snowden era ţinut sub observaţie de un vecin, agent CIA sub acoperire. Şi-a luat biletele în momentul în care acesta a trimis un mail către centru în care anunţa că „subiectul are bagajele făcute".

„Nu am intenţia să trăiesc ascuns pentru că nu am făcut nimic rău. E normal să spun lumii ce se întâmplă. E o gravă încălcare a democraţiei şi nu te poţi ascunde nicăieri".

La orice conectare la Internet, utilizatorul este monitorizat

Click! spune

Prin intermediul aplicaţiilor de pe telefoanele inteligente, fiecare utilizator este localizat de servere. La orice accesare a adresei de mail de pe un alt calculator decât cel de acasă, sunt descoperite asocieri între indivizi.

Pe serverele Google, fiecare căutare pe internet este indexată şi reţinută în funcţie de datele de identitate ale calculatorului. Mailurile, discuţiile audio şi chiar informaţiile personale din calculator erau strânse prin intermediul programului Prism şi stocate de agenţii guvernamentale americane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net