Avertismentele continuă! SUA își împinge cetățenii să dezinstaleze această aplicație

Ultima actualizare:

Inițial, am discutat despre avertismentul transmis de Guvernul Germaniei cu privire la o aplicație foarte populară chiar și în rândul românilor - Kaspersky, dar avertismentele nu se opresc aici. Acum, chiar și Statele Unite transmit această avertizare mai departe. 

Kaspersky Antivirus
Kaspersky Antivirus

Guvernul Germaniei a transmis că aplicația Kaspersky reprezintă un pericol pentru cetățeni, încurajându-i pe aceștia să găsească o alternativă cât de repede posibil, pe măsură ce amenințarea Rusiei continuă să pândească asupra securității Europei.

Citește și Avertismentul lansat de Germania. Dezinstalează această aplicație, dacă se regăsește în PC-ul sau telefonul tău

De data aceasta, Statele Unite ale Americii au trecut compania Kaspersky pe lista companiilor ce reprezintă un pericol pentru siguranța națională, alături de Huawei și ZTE.

Ce companii internaționale se mai află pe lista neagră a SUA

U.S. Federal Communication Commision (FCC) mențină o listă continuă cu companii ce reprezintă un risc mult prea mare pentru securitatea națională și a cetățenilor SUA. De data aceasta, compania AO Kaspersky Labs intră pe această listă neagră din partea SUA alături de China Mobile International USA Inc și China Telecom Corp.

Totuși, răspunsul companiei ruse nu a întârziat să apară, iar de data aceasta, compania rusească a transmis că această decizie a fost motivată politic, ca și în cazul Germaniei, nu bazată pe cercetări de natură tehnică, prin care Guvernul poate să dovedească că serviciile oferite de Kaspersky reprezintă o amenințare la adresa Statelor Unite.

Vezi și Țările din Europa de Est, țintele hackerilor ruși. Ce date au reușit să fure

Eugene Kaspersky, potrivit site-ului companiei sale, a absolvit Institutul de Criptografie, Telecomunicații și Informatică, pe care KGB-ul, serviciul secret de intelligence condus de Uniunea Sovietică, l-a administrat anterior. Purtătorul de cuvânt al companiei a spus că Kaspersky a lucrat drept „inginer software” în timpul serviciului militar.

Firma rusă de securitate cibernetică, care are un birou în Statele Unite, listează parteneriate cu Microsoft, Intel și IBM pe site-ul său. Microsoft a refuzat să comenteze. Intel și IBM nu au răspuns solicitărilor din partea agenției Reuters

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net