Țările din Europa de Est, țintele hackerilor ruși. Ce date au reușit să fure

Hackerii Federației Ruse au încercat să pătrundă în rețeaua NATO și ale altor armate din țările est-europene, potrivit Grupului de analiză a amenințărilor al Google.

Hacker
Hacker

Raportul are în vedere faptul că armatele din partea NATO au fost vizate, conform Google, de „campanii de phishing a acreditărilor”, lansate de un grup stabilit în Rusia, pe nume Coldriver sau Callisto, potrivit Adevărul.

Țările membre NATO, ținta atacurilor cibernetice

„Aceste campanii au fost trimise folosind conturi Gmail nou create către conturi non-Google, astfel încât rata de succes a acestor campanii este necunoscută”, se arată în raport.

Alianța Nord-Atlantică nu a oferit imediat un comentariu asupra evenimentului ce a vizat mai multe structuri militare din flancul estic al NATO.

Citește și Hackerii de la Anonymous au atacat mai multe site-uri de presă rusești: «În câţiva ani vom trăi ca în Coreea de Nord»

Rusia, responsabilă pentru agresarea unui stat independent și sub sancțiuni economice din partea Occidentului, a negat în mod regulat acuzațiile de organizare a atacurilor cibernetice asupra țintelor ce se află în occident.

În 2019, F-Secure Labs, o firmă finlandeză de securitate cibernetică, a decris gruparea de hackeri Callisto drept un actor neidentificat și avansat de amenințări, „interesat de colectarea de informaţii referitoare la politica externă şi de securitate” în Occident.

Gruparea de hackeri a vizat, printre altele, și un Centru de Excelență al Alianței Nord-Atlantice, potrivit raportului furnizat de către Google, fără a se detalia suplimentar asupra subiectului.

Într-un comunicat oferit de către acesta, Centrul de Excelență nu a abordat raportul din partea Google, dar a transmis că „Vedem activitatea cibernetică rău intenționată în fiecare zi”.

Vezi și Hackerii Anonymous i-au declarat război cibernetic lui Vladimir Putin! Au spart bazele de date ale Ministerului Apărării

Acest atac al hackerilor ruși a venit pe fondul prezentării unui document care conține numele, adresa și informații despre peste 600 de agenți ai serviciului de spionaj din Federația Rusă, FSB.

De asemenea, Rusia se află în război cu alte grupări internaționale de hackeri. Cel mai grup de hacking ce a declarat război cibernetic Federației Ruse este Anonymous, care a reușit să spargă mai multe site-uri guvernamentale și servicii de televiziune din Rusia.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net