«Ce melodie e asta?» Cele mai bune aplicații pe care să le folosești pentru a identifica muzica ta favorită
Cu siguranță te-ai lovit de un moment în care ai auzit o melodie interesantă în timp ce te plimbai prin oraș și ai avut nevoie să îți dai seama în câteva secunde cum se numește.
Mai multe aplicații și chiar câteva trucuri integrate în telefonul tău îți pot spune ce aplicații rulează în timp ce te plimbi prin oraș sau în timp ce vecinul de la parter prepară un grătar în spatele blocului cu muzica de la mașină la maxim.
Shazam
Bazându-se numai pe popularitate, Shazam este aplicația care domină topul în această confruntare. Aplicația are un atuu important - o interfață simplă. După deschiderea acesteia, atingeți butonul din mijloc (care conține sigla aplicației) pentru a începe să identificați muzica care rulează în fundal.
Fiecare melodie pe care etichetați este adunată în panoul Muzica Mea, care vă permite să accesați o mulțime de informații despre melodia pe care ați găsit-o. Puteți să ascultați un sample, să o distribuiți cu alții, să o deschideți în Spotify sau Apple Music, să vizionați videoclipul muzical, să vedeți piese similare și să găsiți alte melodii de la acel artist.
Citește și Patru aplicații de mobil care-ți pot aduce un salariu de 2.000 de euro
Utilizați panoul Căutare pentru a căuta orice doriți, unde puteți accesa aceeași pagină ca și cum ați fi identificat melodia cu Shazam. Pe măsură ce utilizați aplicația, veți găsi o secțiune Playlists For You cu muzică recomandată de serviciu. Prin funcția Setări puteți să vă conectați conturile Apple Music sau Spotify și pentru a modifica câteva preferințe.
SoundHound
Când căutați o aplicație care identifică melodii, SoundHound este probabil primul concurent al Shazam-ului pe care îl veți găsi. Setul său de caracteristici principale este similar, dar oferă câteva diferențe care îl fac să merite o șansă.
Similar cu Shazam, SoundHound are un buton mare pe pagina sa principală, pentru a începe identificarea melodiei. SoundHound face o mare parte din suportul său prin intermediul comenzilor vocale. A spune „Hey SoundHound” vă permite să căutați muzică, să navigați în aplicație, să începeți să identificați melodii și multe altele.
Compania oferă chiar și o aplicație autonomă de asistent vocal Hound, deși nu există prea multe motive pentru a o folosi în comparație cu Google Assistant sau Siri.
În partea de sus a aplicației, puteți atinge un gen pentru a explora melodiile în trendințe sau puteți utiliza bara de căutare pentru a găsi melodii, artiști și albume.
Vezi și Ai probleme cu memoria iPhone-ului tău? Urmărește ghidul acesta
Când deschideți o melodie, veți descoperi că SoundHound are și propriul player muzical. Acesta poate reda mostre pe care le-ați descoperit, precum și melodii populare din topuri.
Cum să găsești o melodie fără aplicație
Dacă nu puteți instala nicio aplicație, e o modalitate de a găsi muzica preferată chiar și fără a aloca câțiva Mb din memoria telefonului pentru o aplicație specială, iar asta se face prin intermediul asistentului vocal integrat în telefon.
Atât pentru Google Assistant, cât și pentru Siri, de la Apple, utilizarea comenzilor vocale „Hey, Google!” și „Hey, Siri!” o să vă pornească asistentul vocal, iar simpla propoziție „What’s playing” o să înceapă un proces similar cu cel pe care Shazam sau SoundHound îl face pentru a identifica melodia preferată.
Totuși, acest serviciu inclus are și limitările lui, având nevoie în permanență de activarea asistentului vocal pentru identificarea melodiei, iar în zonele foarte gălăgioase, asta s-ar putea să fie destul de problematic pentru utilizatorul aflat la un festival important.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!