Cum s─â-╚Ťi ├«ncarci corect ╚Öi s─ân─âtos telefonul mobil, f─âr─â a te expune incendiilor

Bateria telefonului este printre cele mai preten╚Ťioase piese ce se afl─â sub capota device-ului pe care-l folosi╚Ťi ├«n fiecare zi, iar o ├«ngrijire mai bun─â a acesteia ar trebui s─â fie pe primul loc. A╚Öadar, uite cum ├«╚Ťi po╚Ťi ├«nc─ârca bateria telefonului ├«n cel mai s─ân─âtos mod, ca s─â reziste trecerii timpului. 

incarcare iphone jpeg
Cum s─â-╚Ťi ├«ncarci corect telefonul mobil

Chiar dac─â, uneori, nu acord─âm importan╚Ť─â modului ├«n care ne ├«nc─ârc─âm telefonul, acesta este, de fapt, printre cele mai importante aspecte, iar ├«nlocuirea unei baterii, ce nu a fost ├«nc─ârcat─â conform standardelor, este un proces destul de costisitor. 

1. Folosi╚Ťi doar ├«nc─ârc─âtorul original

Chiar dac─â ├«nc─ârc─âtorul original, pe care l-a╚Ťi primit ├«n pachet, nu este pe placul dumneavoastr─â, acesta este, de fapt, cel mai bun prieten al bateriei telefonului. 

├Än acest moment, pia╚Ťa abund─â de ├«nc─ârc─âtoare ╚Öi cabluri de toate culorile, care pot avea jocuri de lumini ╚Öi care sunt foarte atr─âg─âtoare, dar acestea sunt f─âcute pentru masa larg─â, nu pentru un singur dispozitiv.

telefon incarcator jpeg
Încărcarea telefonului trebuie făcută cu ajutorul cablului original

Atunci c├ónd achizi╚Ťiona╚Ťi un telefon, ├«nc─ârc─âtorul cu care vine acesta echipat este programat s─â livreze doar un anumit num─âr de amperi telefonului, pentru a nu suprasolicita bateria acestuia. 

2. Bateria telefonului trebuie să fie între 30% și 90%

Regula de aur arat─â c─â bateria unui telefon trebuie s─â fie ├«nc─ârcat─â ├«ntre 30% ╚Öi 90%. A╚Öadar, dac─â telefonul scade sub 50%, este indicat s─â completa╚Ťi nivelul de energie p├ón─â la punctul de 90%. Din acest motiv, ├«nc─ârcarea telefonului pe timpul nop╚Ťii nu este cea mai bun─â idee la care pute╚Ťi apela. 

cilindru cablu incarcator jpeg
O baterie sănătoasă este între 30% și 90%

Dac─â dep─â╚Öi╚Ťi pragul de 90% de prea multe ori, bateria realizat─â din litiu s-ar putea s─â ├«mb─âtr├óneasc─â mult mai devreme, iar ├«nlocuirea acesteia este un proces costisitor, care difer─â de la un telefon la altul. 

A╚Öadar, o ├«nc─ârcare mai bun─â a telefonului ar putea avea loc diminea╚Ťa, ├«n timp ce-╚Ťi iei micul dejun sau ├«n timp ce e╚Öti la birou. ├Än acest fel, o s─â pute╚Ťi urm─âri procentul bateriei chiar ╚Öi c├ónd aceasta se ├«ncarc─â. 

Vezi ╚Öi Cele mai bune sfaturi pentru alegerea unui telefon de buget pe timp de criz─â

3. Încărcarea bateriei nu trebuie făcută lângă surse de căldură

├Än acest moment, mai multe smartphone-uri de pe pia╚Ť─â accept─â inc─ârcarea rapid─â. Totu╚Öi, acest proces necesit─â achizi╚Ťionarea unui ├«nc─ârc─âtor special. Standardul a fost stabilit de Qualcomm, care a venit cu un sistem de Quick Charge ce poate oferi o putere de aproximativ 18 W.

incarcare rapida jpeg
Quick Charge este un proces inofensiv pentru telefonul t─âu

Chiar ╚Öi a╚Öa, mul╚Ťi produc─âtori de telefoane au ├«nceput s─â ├«╚Öi creeze propriul standard de ├«nc─ârcare rapid─â, care pot dep─â╚Öi viteza stabilit─â de Qualcomm ╚Öi, prin gestionarea energiei, pot ├«nc─ârca bateria cu o putere de chiar 45 W. 

Totu╚Öi, acest proces este unul care degaj─â c─âldur─â, fapt ce va afecta durata de via╚Ť─â a bateriei pe termen lung. Procesul de ├«nc─ârcare rapid─â nu afecteaz─â bateria, ci c─âldur─â l─âsat─â ├«n urma procesului. 

A╚Öadar, asigura╚Ťi-v─â c─â v─â ╚Ťine╚Ťi telefonul de alte surse suplimentare de c─âldur─â, mai ales dac─â ave╚Ťi un ├«nc─ârc─âtor ╚Öi un dispozitiv ce suport─â acest tip de ├«nc─ârcare rapid─â. 

4. Renun╚Ťa╚Ťi la aplica╚Ťiile ce ruleaz─â ├«n fundal

De cele mai multe ori, uit─âm s─â ne oprim aplica╚Ťiile ce ruleaz─â ├«n fundalul ecranului, mai ales dac─â suntem prin╚Öi cu treburi ╚Öi priorit─â╚Ťile noastre sunt altele. 

facebook social media telefon phone 292994 1920 jpeg
Ai grij─â s─â ├«nchizi mereu aplica╚Ťiile pe care nu le mai folose╚Öti

Totu╚Öi, procesul de ├«nc─ârcare al bateriei ╚Öi durata de via╚Ť─â a acesteia va fi profund afectat─â de aplica╚Ťiile ce ruleaz─â ├«n fundal, iar, f─âr─â s─â ╚Ötim, putem pierde chiar ╚Öi 20% din baterie, deoarece avem Facebook sau Instagram deschise, chiar dac─â nu le folosim.

Cite╚Öte ╚Öi Cele mai utile aplica╚Ťii pe care s─â le instalezi pe telefonul t─âu ├«n 2022

├Än acela╚Öi timp, mai multe telefoane au ├«nceput s─â te aten╚Ťioneze c─â ai prea multe aplica╚Ťii deschise, prin apari╚Ťia unei iconi╚Ťe care indic─â c─â memoria RAM a telefonului este supra├«nc─ârcat─â. 

Memoria RAM are rolul de a ╚Ťine minte toate activit─â╚Ťile pe care tu le-ai ├«ntreprins pe acele aplica╚Ťii, p─âstr├óndu-le ├«n via╚Ť─â, ca s─â fii la curent cu toate notific─ârile ╚Öi evenimentele importante de pe Facebook sau Instagram.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

anca pandrea 1 jpeg
image png
Andreea, Cristi Balan
290549186 5344790898900064 2130864606509850689 n jpg
5 poza mare JPG
FotoJet jpg
dani otil gabriela prisacariu
printul harry profimedia 0685156749 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
FotoJet (1) jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
Andreea, Cristi Balan
5 poza mare JPG
harriotte miss univers marea britanie instagram (3) png
290549186 5344790898900064 2130864606509850689 n jpg