Cum să-ți încarci corect și sănătos telefonul mobil, fără a te expune incendiilor

Bateria telefonului este printre cele mai pretențioase piese ce se află sub capota device-ului pe care-l folosiți în fiecare zi, iar o îngrijire mai bună a acesteia ar trebui să fie pe primul loc. Așadar, uite cum îți poți încărca bateria telefonului în cel mai sănătos mod, ca să reziste trecerii timpului. 

Cum să-ți încarci corect telefonul mobil
Cum să-ți încarci corect telefonul mobil

Chiar dacă, uneori, nu acordăm importanță modului în care ne încărcăm telefonul, acesta este, de fapt, printre cele mai importante aspecte, iar înlocuirea unei baterii, ce nu a fost încărcată conform standardelor, este un proces destul de costisitor. 

1. Folosiți doar încărcătorul original

Chiar dacă încărcătorul original, pe care l-ați primit în pachet, nu este pe placul dumneavoastră, acesta este, de fapt, cel mai bun prieten al bateriei telefonului. 

În acest moment, piața abundă de încărcătoare și cabluri de toate culorile, care pot avea jocuri de lumini și care sunt foarte atrăgătoare, dar acestea sunt făcute pentru masa largă, nu pentru un singur dispozitiv.

Încărcarea telefonului trebuie făcută cu ajutorul cablului original
Încărcarea telefonului trebuie făcută cu ajutorul cablului original

Atunci când achiziționați un telefon, încărcătorul cu care vine acesta echipat este programat să livreze doar un anumit număr de amperi telefonului, pentru a nu suprasolicita bateria acestuia. 

2. Bateria telefonului trebuie să fie între 30% și 90%

Regula de aur arată că bateria unui telefon trebuie să fie încărcată între 30% și 90%. Așadar, dacă telefonul scade sub 50%, este indicat să completați nivelul de energie până la punctul de 90%. Din acest motiv, încărcarea telefonului pe timpul nopții nu este cea mai bună idee la care puteți apela. 

O baterie sănătoasă este între 30% și 90%
O baterie sănătoasă este între 30% și 90%

Dacă depășiți pragul de 90% de prea multe ori, bateria realizată din litiu s-ar putea să îmbătrânească mult mai devreme, iar înlocuirea acesteia este un proces costisitor, care diferă de la un telefon la altul. 

Așadar, o încărcare mai bună a telefonului ar putea avea loc dimineața, în timp ce-ți iei micul dejun sau în timp ce ești la birou. În acest fel, o să puteți urmări procentul bateriei chiar și când aceasta se încarcă. 

Vezi și Cele mai bune sfaturi pentru alegerea unui telefon de buget pe timp de criză

3. Încărcarea bateriei nu trebuie făcută lângă surse de căldură

În acest moment, mai multe smartphone-uri de pe piață acceptă incărcarea rapidă. Totuși, acest proces necesită achiziționarea unui încărcător special. Standardul a fost stabilit de Qualcomm, care a venit cu un sistem de Quick Charge ce poate oferi o putere de aproximativ 18 W.

Quick Charge este un proces inofensiv pentru telefonul tău
Quick Charge este un proces inofensiv pentru telefonul tău

Chiar și așa, mulți producători de telefoane au început să își creeze propriul standard de încărcare rapidă, care pot depăși viteza stabilită de Qualcomm și, prin gestionarea energiei, pot încărca bateria cu o putere de chiar 45 W. 

Totuși, acest proces este unul care degajă căldură, fapt ce va afecta durata de viață a bateriei pe termen lung. Procesul de încărcare rapidă nu afectează bateria, ci căldură lăsată în urma procesului. 

Așadar, asigurați-vă că vă țineți telefonul de alte surse suplimentare de căldură, mai ales dacă aveți un încărcător și un dispozitiv ce suportă acest tip de încărcare rapidă. 

4. Renunțați la aplicațiile ce rulează în fundal

De cele mai multe ori, uităm să ne oprim aplicațiile ce rulează în fundalul ecranului, mai ales dacă suntem prinși cu treburi și prioritățile noastre sunt altele. 

Ai grijă să închizi mereu aplicațiile pe care nu le mai folosești
Ai grijă să închizi mereu aplicațiile pe care nu le mai folosești

Totuși, procesul de încărcare al bateriei și durata de viață a acesteia va fi profund afectată de aplicațiile ce rulează în fundal, iar, fără să știm, putem pierde chiar și 20% din baterie, deoarece avem Facebook sau Instagram deschise, chiar dacă nu le folosim.

Citește și Cele mai utile aplicații pe care să le instalezi pe telefonul tău în 2022

În același timp, mai multe telefoane au început să te atenționeze că ai prea multe aplicații deschise, prin apariția unei iconițe care indică că memoria RAM a telefonului este supraîncărcată. 

Memoria RAM are rolul de a ține minte toate activitățile pe care tu le-ai întreprins pe acele aplicații, păstrându-le în viață, ca să fii la curent cu toate notificările și evenimentele importante de pe Facebook sau Instagram.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Planete, Pixabay (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Incendiu la un bloc din Piatra Neamț FOTO: ISU
Silviu Prigoana  Foto Click (2) JPG
image png
hrana uscata caini jpg
schelet copil timisoara jpg
200 de ani de la moartea lui Napoleon Bonaparte: O comemorare delicată, dar asumată de președintele francez Emmanuel Macron jpeg
WhatsApp Image 2024 11 15 at 09 56 32 jpeg
tineri sex jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net