Hackerii au dat lovitura! Samsung a confirmat că peste 190GB de date au fost furate

Ultima actualizare:

Recent, Samsung a fost victima unei breșe de securitate care a lăsat compania fără 190GB de date foarte importante. 

samsung galaxy s6 edge verde smarald jpeg

Astăzi, Samsung a confirmat atacul hackerilor care au furat 190GB de date importante, informațiile fiind alcătuite din coduri-sursă ale mai mult device-uri dezvoltate de companie. De asemenea, se pare că printre datele furate se află și unele legate de autentificarea prin intermediul datelor biometrice prin cadrul conturilor Samsung, dar și unele date confidențiale Qualcomm.

Sunt datele tale, dacă deții un Samsung, în siguranță?

În urma evenimentului, de asemenea, hackerii au urcat toate datele furate le site-urile destinate pirateriei, iar acestea se "bucură" de o popularitate foarte mare în rândul celor curioși.

Se zvonește că în spatele atacurilor cibernetice este gruparea de hackeri Lapsus$, considerată vinovată și pentru atacul asupra companiei Nvidia, care a fost lăsată fără 1TB de date confidențiale ce au fost, ulterior, folosite pentru răscumpărare. 

În ultimele ore, Samsung a confirmat situația, iar în cadrul unei declarații pentru redacția Bloomberg, compania a subliniat că datele furate au fost „niște coduri-sursă care au legătură cu funcționarea unor dispozitive Galaxy". De asemenea, Samsung a transmis că datele utilizatorilor sunt în siguranță, acestea nefiind ținta hackerilor

Compania sud-coreeană nu a declarat cine e în spatele atacului, dar nici dacă răscumpărarea se face prin intermediul unui transfer de criptomonede. 

„Pentru moment, nu ne așteptăm la vreun impact asupra afacerilor noastre sau asupra clienților noștri. Am implementat măsuri care să prevină pe viitor astfel de situații și vom continua să onorăm cerințele clienților noștri fără niciun fel de întrerupere.", a declarat Samsung. 

Atacurile cibernetice au lovit din ce în ce mai des companiile din domeniul tech, iar mulți hackeri doresc să fie răscumpărați prin intermediul criptomonedelor, deoarece acestea nu pot fi urmărite de către poliție, făcând depistarea infractorilor un proces foarte costisitor ce nu ar putea duce nicăieri, mai ales că hackerii își iau propriile măsuri de protecție, încât să nu se autodenunțe prin intermediul datelor furnizate de providerul de internet. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net