Meta va introduce „spațiul personal” pentru fiecare avatar. Va rezolva asta cyberbullying-ul?
Meta se pregătește să adauge un sistem de „spațiu personal” la experiența sa de realitate virtuală, de pe platforma Horizon, cu scopul de a opri hărțuirea ce are loc în VR. Noua funcție este activată în mod implicit în platforma Horizon Worlds și serviciul de evenimente live Horizon Venues.
Această nouă funcție creează o barieră virtuală invizibilă în jurul avatarurilor, împiedicând alți oameni să se apropie prea mult.
Sistemul de limite se bazează pe o caracteristică existentă care ar putea face mâinile utilizatorilor să dispară dacă se apropie prea mult de un alt avatar. Așa cum este descris de Meta, oferă tuturor o rază de două picioare de spațiu personal virtual, creând echivalentul a patru picioare virtuale între avatare. Purtătorul de cuvânt al Meta, Kristina Milian, a confirmat că utilizatorii nu pot alege să-și dezactiveze limitele personale, deoarece sistemul este menit să stabilească norme standard pentru modul în care oamenii interacționează în VR. Cu toate acestea, modificările viitoare ar putea permite oamenilor să personalizeze dimensiunea în care avatarele sunt acceptate în spațiul lor personal.
Dacă cineva încearcă să meargă sau să se teleporteze în spațiul tău personal, acesta va fi dat automat afară. Cu toate acestea, Milian transmite că încă poți trece pe lângă un alt avatar, așa că utilizatorii nu pot face lucruri precum să-și folosească bulele speciale pentru a prinde oamenii în spațiul virtual, arată The Verge.
Meta, acuzat în mod constant că permite cyberbullying-ul pe platformă
Modificările Meta au loc la două luni după ce Horizon Worlds s-a deschis publicului larg, după o lungă perioadă de testare în faza beta. În acea perioadă, cel puțin un utilizator s-a plâns că avatarul ei a fost violat de un străin. În timp ce utilizatorul a menționat că în cele din urmă, a activat funcția de blocare pentru a opri hărțuitorul. Meta a stabilit că nu a profitat pe deplin de opțiunile disponibile și și-a exprimat dorința de a face funcții precum butonul de blocare „ușor de folosit și de găsit”.
Aceste anunțuri vin în contextul în care Meta/Facebook a fost votată „Cea mai rea companie a anului 2021”, unde compania a fost implicată în mai multe scandaluri privind dreptul la liberă exprimare, conținutul periculos ce circulă pe platformă, dar și îngrijorările privind dezvoltarea de probleme mentale în rândul adolescenților. Conform statisticilor oferite de către dosomething, 37% dintre adolescenți au fost batjocoriți în mediul on-line, indiferent de platforma pe care s-a petrecut incidentul.
Puteți urmări știrile Click! și pe Google News