Meta va introduce ÔÇ×spa╚Ťiul personalÔÇŁ pentru fiecare avatar. Va rezolva asta cyberbullying-ul?

Meta se preg─âte╚Öte s─â adauge un sistem de ÔÇ×spa╚Ťiu personalÔÇŁ la experien╚Ťa sa de realitate virtual─â, de pe platforma Horizon, cu scopul de a opri h─âr╚Ťuirea ce are loc ├«n VR. Noua func╚Ťie este activat─â ├«n mod implicit ├«n platforma Horizon Worlds ╚Öi serviciul de evenimente live Horizon Venues.┬á

image

Aceast─â nou─â func╚Ťie creeaz─â o barier─â virtual─â invizibil─â ├«n jurul avatarurilor, ├«mpiedic├ónd al╚Ťi oameni s─â se apropie prea mult.

Sistemul de limite se bazeaz─â pe o caracteristic─â existent─â care ar putea face m├óinile utilizatorilor s─â dispar─â dac─â se apropie prea mult de un alt avatar. A╚Öa cum este descris de Meta, ofer─â tuturor o raz─â de dou─â picioare de spa╚Ťiu personal virtual, cre├ónd echivalentul a patru picioare virtuale ├«ntre avatare. Purt─âtorul de cuv├ónt al┬áMeta, Kristina Milian, a confirmat c─â utilizatorii nu pot alege s─â-╚Öi dezactiveze limitele personale, deoarece sistemul este menit s─â stabileasc─â norme standard pentru modul ├«n care oamenii interac╚Ťioneaz─â ├«n VR. Cu toate acestea, modific─ârile viitoare ar putea permite oamenilor s─â personalizeze dimensiunea ├«n care avatarele sunt acceptate ├«n spa╚Ťiul lor personal.

Dac─â cineva ├«ncearc─â s─â mearg─â sau s─â se teleporteze ├«n spa╚Ťiul t─âu personal, acesta va fi dat automat afar─â. Cu toate acestea, Milian transmite c─â ├«nc─â po╚Ťi trece pe l├óng─â un alt avatar, a╚Öa c─â utilizatorii nu pot face lucruri precum s─â-╚Öi foloseasc─â bulele speciale pentru a prinde oamenii ├«n spa╚Ťiul virtual, arat─â┬áThe Verge.┬á

Meta, acuzat în mod constant că permite cyberbullying-ul pe platformă

Modific─ârile Meta au loc la dou─â luni dup─â ce Horizon Worlds s-a deschis publicului larg, dup─â o lung─â perioad─â de testare ├«n faza beta. ├Än acea perioad─â, cel pu╚Ťin un utilizator s-a pl├óns c─â avatarul ei a fost violat de un str─âin. ├Än timp ce utilizatorul a men╚Ťionat c─â ├«n cele din urm─â, a activat func╚Ťia de blocare pentru a opri h─âr╚Ťuitorul. Meta a stabilit c─â nu a profitat pe deplin de op╚Ťiunile disponibile ╚Öi ╚Öi-a exprimat dorin╚Ťa de a face func╚Ťii precum butonul de blocare ÔÇ×u╚Öor de folosit ╚Öi de g─âsitÔÇŁ.

Aceste anun╚Ťuri vin ├«n contextul ├«n care Meta/Facebook a fost votat─â ÔÇ×Cea mai rea companie a anului 2021ÔÇŁ, unde compania a fost implicat─â ├«n mai multe scandaluri privind dreptul la liber─â exprimare, con╚Ťinutul periculos ce circul─â pe platform─â, dar ╚Öi ├«ngrijor─ârile privind dezvoltarea de probleme mentale ├«n r├óndul adolescen╚Ťilor. Conform statisticilor oferite de c─âtre┬ádosomething, 37% dintre adolescen╚Ťi au fost batjocori╚Ťi ├«n mediul on-line, indiferent de platforma pe care s-a petrecut incidentul.

Pute╚Ťi urm─âri ╚Ötirile Click! ╚Öi pe Google News

Captura╠ć de ecran din 2022 08 10 la 07 07 12 png
angela gheorghiu cezar ouatu jpeg
bia khalifa jpeg
ramona badescu jpeg
olivia newton john matt lattanzi webp
catalin botezatu blonda misterioasa untold 2022 2 jpg
index (1) webp
pexels engin akyurt 3356489 jpg
image
image
image
image
summer well 2019 jpeg
index (19) webp
Tate  jpg
image webp
index (1) webp
image png