Modificări importante pentru toți utilizatorii de Windows. Ai văzut asta pe PC-ul tău?

Microsoft continuă cu planurile de a avertiza utilizatorii de pe Windows 11, care și-au instalat sistemul de operare pe un hardware neacceptat. 

windows 11 jpeg

Într-o nouă actualizare pentru Windows 11, pe wallpaperul desktopului a apărut un watermark pentru sistemele neacceptate, alături de un avertisment similar în pagina aplicației de setări.

Ce modificări aduce noul watermark pus de Microsoft?

Microsoft a testat aceste modificări luna trecută, dar acum se lansează în Release Preview chiar înainte de o lansare completă pentru toți utilizatorii Windows 11. Deși Microsoft nu menționează adăugarea unui watermark în lista sa de „îmbunătățiri” pentru această actualizare, testerii au observat că este inclus pe mai multe dispozitive.

Citește și Primul telefon cu Android care-ți permite să rulezi Windows 11

Dacă Windows 11 va rula pe hardware neautorizat, un nou watermark de pe desktop va indica „Cerințele de sistem nu sunt îndeplinite. Accesați Setări pentru a afla mai multe.” Este similar, dar mult mai puțin proeminent, cu watermarkul semi-transparent care apare pe Windows dacă nu ați activat sistemul de operare.

Pentru o perioadă scurtă, până s-au prins cei de la Microsoft de problemă, a fost posibil să ocoliți cerințele hardware minime impuse de către Microsoft pentru Windows 11 și să vă  instalați gratuit sistemul de operare. Cerințele hardware controversate arată că Windows 11 acceptă oficial doar procesoarele Intel Coffee Lake de a 8-a generație sau Zen+ și Zen 2 și variantele mai noi, lăsând în urmă milioane de computere. Oricine a trecut peste aceste limitări va începe acum să vadă acest avertisment în noul Windows 11.

Vezi și Windows 11 vine cu un update imens. Iată ce aduce noua actualizare

Microsoft a folosit avertismente similare pentru versiunile neactivate de Windows în trecut și restricționează funcții precum dark mode, setările de personalizare și temele ce pot fi modificate, până la activarea completă a sistemului de operare. Microsoft nu pare să experimenteze cu nicio restricție asemănătoare de caracteristici, iar watermarkul de pe desktop poate fi, probabil, dezactivat cu unele modificări ale registrului, potrivit The Verge.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net