Te gândești să cumperi un telefon secondhand? Cele mai utile trucuri pentru a verifica un smartphone folosit

Te pregătești să cumperi un telefon secondhand, dar nu știi ce trebuie să verifici, ca să nu fii tras pe sfoară? Iată câteva trucuri care te pot ajuta să-ți cumperi un telefon de pe marketplace în siguranță.

Cele mai utile trucuri pentru a verifica un telefon la mâna a doua
Cele mai utile trucuri pentru a verifica un telefon la mâna a doua

Telefoanele secondhand au devenit din ce în ce mai apreciate, deoarece, dacă ești atent, poți să-ți achiziționezi un telefon de top la un preț de nimic, care poate fi la fel de bun ca cel pe care ai da mii de lei.

Vezi și De câți megapixeli ai nevoie, de fapt, pe telefonul tău mobil

Așadar, îți venim în ajutor și-ți prezentăm câteva trucuri la care trebuie să fii atent, atunci când decizi să-ți cumperi un telefon secondhand.

Cum verifici în mod eficient ecranul unui telefon secondhand

Primul lucru pe care-l vedem atunci când dorim să cumpărăm un telefon secondhand este ecranul acestuia, dar foarte puțină lume știe cum să-l testeze în mod corect. 

Verificarea unui ecran se poate face chiar și la un service specializat
Verificarea unui ecran se poate face chiar și la un service specializat

Dacă dorești să cumperi un telefon din gama Samsung, acesta poate fi testat foarte ușor. În primul rând, intră în zona de apelare a telefonului, formează *#0*# , iar ecranul telefonului va arăta un loc în care poți să testezi fiecare funcție a acestuia, de la senzorii de proximitate, până la ecran.

Totuși, dacă nu dorești să cumperi un Samsung, există câteva trucuri și pentru tine. Pentru a testa ecranul unui telefon, trebuie să ne folosim de o poză de culoare albă. Intră pe Google, caută o fotografie ce are în componența sa doar culoare alb și dă luminozitatea la maxim.

Un telefon, dacă a fost scăpat, prezintă câteva semne de uzură pe ecranul acestuia, ce pot fi reprezentate atât prin crăpături, dar și prin pete de culoare galbenă, ce pot fi văzute doar în contact cu culoarea alb. 

De asemenea, ca să testezi fiecare senzor de pe touchscreen, poți deschide aplicația Notes și să desenezi. Google Notes oferă posibilitatea de a desena fără nicio problemă, iar acest truc te poate ajuta să observi dacă telefonul are probleme la touchscreen. 

Câteva trucuri pentru a verifica microfonul și difuzorul telefonului

Bineînțeles, pe lângă Facebook și Instagram, telefonul are și rolul de a fi folosit pentru a apela persoane. Așadar, ar fi bine să încerci să verifici fiecare difuzor și microfon al acestuia.

E foarte important să inspectăm porturile și starea telefonului
E foarte important să inspectăm porturile și starea telefonului

Începe prin a te suna pe tine folosind noul telefon și roagă-l pe comerciant să vorbească la acesta. Ascultă cu atenție fiecare sunet și ai grijă să poți înțelege ce zice celălalt interlocutor. De asemenea, nu uita să activezi și funcția de speaker, ca să vezi dacă butonul respectiv funcționează, iar microfonul destinat acestei funcții își îndeplinește scopul. 

Nu te lăsa păcălit de poze și de descrieri

Sunt foarte multe telefoane pe piață. Unele sunt la prețuri mult prea ridicate, iar altele sunt la prețuri ce nu par a fi reale, poate pentru că asta sunt. În primul rând, nu accepta telefoane sigilate.

Un telefon secondhand poate avea câteva probleme ascunse
Un telefon secondhand poate avea câteva probleme ascunse

De foarte multe ori, escrocii profită de încrederea pe care o dă o cutie învelită într-un ambalaj, pentru a amplasa un cu totul alt obiect în cutia respectivă. Așadar, dacă voiai să cumperi un iPhone, s-ar putea ca, de fapt, să primești un săpun sau un alt obiect cu o greutate asemănătoare. 

De asemenea, să nu-ți fie rușine! Întreabă-l pe comerciant mai multe detalii despre telefon: dacă a fost spart, dacă a intrat în contact cu lichide și, cel mai important, de ce dorește să vândă telefonul.

Citește și Cele mai bune sfaturi pentru alegerea unui telefon de buget pe timp de criză

În urma acestor întrebări, îți poți da seama dacă comerciantul dorește să-ți vândă un telefon în stare bună sau, de fapt, are în plan să te lase fără bani.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net